24 °C Budapest

A számhordozás miatt szólt ránk Brüsszel

Pénzcentrum
2011. november 25. 18:45

Az Európai Bizottság indoklással ellátott véleményt küldött 16 tagállamnak, köztük Magyarországnak az új távközlési szabályok teljes körű végrehajtásának elmulasztása miatt - értesült a BruxInfo. Az államoknak - köztük Magyarországnak- május 25-ig kellett volna átültetni az uniós előírásokat a nemzeti jogrendbe és erről hivatalosan is tájékoztatni Brüsszelt.

Magyarország mellett többek között Németország, Franciaország, Ausztria, Lengyelország, Olaszország és Spanyolország is figyelmeztetést kapott azért, mert az uniós szabályozás nem teljes körű végrehajtása korlátozzák saját fogyasztóik jogait.

A Bizottság két jogszabályt kér számon a szóban forgó tagállamoktól, amelyek öt régi különböző irányelvet fognak össze. Ezek: a jobb szabályozásról szóló direktíva és az állampolgárok jogairól szóló irányelv. A jogszabályok pótlólagos jogokat biztosítanak a fogyasztóknak a vezetékes telefonos és a mobil szolgáltatások terén, illetve az internethez való hozzáférésben. Az ügyfeleknek például lehetőségük van egy nap leforgása alatt távközlési szolgáltatót váltani, anélkül, hogy le kellene mondaniuk a régi telefonszámukról.

Ha erre a megkeresésre sem reagálnak érdemben a kormányok, az Európai Bíróság előtt találhatják magukat - írja a BruxInfo.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?