11 °C Budapest

A CBA megvenné a Match, Profi és Cora hálózatot is

2011. november 8. 10:01

A Napi Gazdaságban megszellőztetett pletykák szerint eladók lehetnek a Louis Delhaize-csoport tulajdonába tartozó Profi, Cora és Match üzletláncok, és ha ez így van, akkor a CBA "komolyan elgondolkodna" azon, hogy megvásárolja őket - írja a keddi Magyar Nemzet.

A CBA vevő lenne a Profi, a Cora és a Match hálózatára, ha a tulajdonos Louis Delhaize-csoport valóban megszabadulna magyarországi érdekeltségeitől - véli a lap. A hírt a CBA kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzet számára megerősítette, mint mondta, a CBA komolyan elgondolkodna a Profi-, a Cora- és a Match-hálózat megvásárlásán, ha kiderülne, hogy nem piaci pletykáról van szó, és valóban eladósorba kerülne a francia-belga kézben lévő három üzletlánc. Fodor Attila szerint fontos lenne a hazai kézben lévő élelmiszer-kereskedelem arányának növelése, mert az jelentősen elmarad a Nyugat-Európában szokásostól.

A kommunikációs igazgató kijelentéseit erősítik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének múlt héten, az európai kereskedelem napján elhangzott szavai is. Parragh László a multik szemére vetette, hogy akad olyan bolthálózat is, ahol a magyar termékek aránya összesen 15-20 százalékot tesz ki. Egy esetleges felvásárlás valószínűleg javítaná a magyar élelmiszer-termelők pozícióját, ugyanis a hazai láncok multinacionális vetélytársaiknál több hazai terméket vásárolnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?