28 °C Budapest

Indul az új magyar üzletlánc: jövőre már 140 boltjuk lesz

Pénzcentrum
2011. október 27. 10:25

A tervek szerint tavaszig harminc, jövő év végére pedig várhatóan 140 üzletegysége lesz a Pannon Festék Hálózatnak, amelyet magyar tulajdonú szakkereskedések, valamint az egyik legnagyobb hazai festékgyártó vállalat, a Poli-Farbe hozott létre - hangzott el az új lánc mai, bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A vállalat magyar tulajdonú, saját erőforrásból finanszírozzák a hálózatépítést -mondta Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója. A Pannon Festék Hálózat kereskedelmi koncepciója szerint a szakkereskedő saját üzleteit az új hálózat részeként "újranyitva" kiemelt (legalább 50 százalékos) megjelenést biztosít a Poli-Farbe termékeinek (de más gyártók festékeit is forgalmazza majd). A hálózat szakmai és pénzügyi háttérét nagyrészt a Poli-Farbe biztosítja: évi közel 7 milliárd forintos bevételének mintegy 82 százalékát a festék-boltok és szakkereskedések adják. Az ügyvezető ugyanakkor nem zárta ki egy esetleges későbbi külföldi terjeszkedés lehetőségét sem, ehhez esetlegesen az erdélyi, felvidéki piac jöhet szóba.

Az üzletlánc a nagy barkácsláncokkal szemben az erősebb szaktanácsadásra és mesteremberek ajánlására helyezi a hangsúlyt, gyakorlati tanácsokkal segít a fogyasztóknak, valamint a magyar márka minőségét is kiemeli. Az üzletek folyamatosan váltanak át a megújult arculatra, az első "átállási" időszakot a lakásfelújítás szemontjából holtszezonnak számító őszi-téli hónapok jelentik.

A jelenlegi trendek szerint a vásárlók a nagyobb lakásfelújítás helyett a festést, tisztasági festést választják, ezért is lehetnek bővülési lehetőségek a festékpiacban.

 

Hogyan tovább a kata után? (x)

Több adózási formát is választhat, aki szeptembertől már nem jogosult a katá-ra, emellett az OTP Banknál az egyéni vállalkozók kedvezménnyel nyithatnak számlát.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 8. 09:43