17 °C Budapest

Drogstatégia: lányok 15 százaléka kipróbálta a füvet

2011. augusztus 30. 10:01

Az új nemzeti drogstratégia tervezete szerint a kábítószer-fogyasztás hirtelen növekedése már a kilencedik, tizenegyedik évfolyamokban megfigyelhető. Szakértők szerint az új stratégiában nagyobb hangsúlyt kell kapniuk az ifjúságot védő közösségi akcióknak, mert így csökkenhet az "új belépők" száma. Jogszabályban tiltanák meg a függőséget okozó szerek bármilyen formában történő reklámozását és népszerűsítését, továbbá fokozottan ellenőriznék a kábítószer-fogyasztást kedvező színben feltüntető internetes tartalmakat - írja a Magyar Nemzet.

A cannabist a 9. évfolyamra járó fiúk 22,2 százaléka legalább egyszer már kipróbálta, míg a lányok esetében ez az arány 14,7 százalékra tehető. A 11. évfolyamon ez az arány a fiúk esetében 32,5 százalékra, a lányok esetében 24,5 százalékra emelkedett tavaly - derül ki az új Nemzeti drogstratégia tervezetéből, ami tegnap óta megtekinthető a Drogstrategia.hu weboldalon.

A szakmai és társadalmi szervezetek a következő hetekben konzultációkon vitathatják meg a koncepciót a dokumentumot kidolgozó munkacsoporttal, de a www.drogstrategia.hu internetes oldalon bárki véleményezheti az anyagot. A tervezet részletesen foglalkozik a szerhasználat terjedésével. Kitérnek arra is, hogy a probléma az egész társadalom ügye, a fiatalok mégis többszörösen érintettek benne, hiszen a kábítószerek kipróbálása, alkalmi, illetve rendszeres használata erre az életkorra jellemző.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?