Miért nem érdemes betiltani az online pókert?

2011. május 12. 17:30

A 2000-es évek elején megindult az online szerencsejáték terjedése, mára milliárdos iparággá nőtte ki magát. Rengetegen töltik szabadidejüket ezzel a szórakozással. Amerikában mégis felléptek több internetes póker oldal ellen, miért volt ez baklövés? Egy közgazdász véleménye a New York Times blogjáról.

A teljes iparág szépen növekedett: 2004-ben 1,4 milliárd dolláros árbevétel mára megtöbbszöröződött, 2010-re 6,7 milliárd dollárra (1305 milliárd forint) nőtt.Forrás: Getpokernews, Pénzcentrum.hu

Steven D. Levitt közgazdászász véleménye szerint az online póker szabályozása kemény dió és szinte lehetetlen megrendszabályozni a szerencsejáték kedvelőit. Saját tapasztalatát megosztva elmondta, hogy ő maga is 20 perc alatt talált új játékteret az accountja elvesztése után.

Véleménye szerint nem lehet valamit a szolgáltatói oldalon szabályozni, amire ekkora igény van az emberek körében. Ekkora fizető keresletet meg fog találni a kínálat. Legfeljebb egy másik országból  szervereit fogja használni. Egy extrém példához hasonlította a helyzetet, miszerint a droghoz hasonlóan megtöltheti a hatóság a cellákat a terjesztőkkel, de az utcákon még mindig lehet venni a szereket.

A közgazdász másik érve inkább morális, mint szakmai. Több híresség is játszik szerencsejátékokat, őket szívesen követik az emberek. A függőség viszont sokkal kisebb kárt okoz, mint a szórakozással eltöltött idő haszna. Az átlagos amerikai szereti a pókert, és ezzel így vagyunk mi is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?