Százmilliárdokatt bukhatnak a magyar vendéglátósok

MTI
2011. április 19. 13:02

Amennyiben az Országgyűlés a jelenlegi formájában fogadja el a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását, úgy jelentős gazdasági károkkal lehet számolni - mondták magyar és külföldi szakértők a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) háttérbeszélgetésen kedden Budapesten.

Háber Tamás, az MVI tiszteletbeli elnöke szerint ha a dohányzás szigorítása - vagyis a bel- és a kültéri, valamint a közterületi tilalom is - életbe lépne már az idén július 1-jén, úgy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) számításai szerint több már az idén mint 50 milliárd forint költségvetési hiány keletkezhet.

Ha a tervezett törvénymódosítás csak jövőre lesz hatályos - a tervek szerint 2012 áprilisától - úgy a vendéglátóhelyek várható tartós forgalomkiesése 16-18 százalék lehet átlagosan, a teljes nemzetgazdasági veszteség 2012-ben meghaladhatja a 260 milliárd forintot - közölte a szakember.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25