23 °C Budapest

Magyarországra is jönnek a szupertelefonok

Pénzcentrum
2011. április 18. 16:02

A legújabb, negyedik generációs mobileszközök számára rendelkezésre áll majd a működésükhöz szükséges rádióspektrum - az erről szóló határozatot hétfőn fogadta el az Európai Bizottság.

A Bruxinfo beszámolója szerint a 900 MHz-es és az 1800 MHz-es frekvenciasáv megnyílhat a fejlett, negyedik generációs (4G) kommunikációs eszközök előtt - a Bizottság hétfőn fogadta el az ezt elősegítő műszaki szabályokat.

Mi az a 4G?
Az információtechnológia 4G-vel a negyedik generációs vezeték nélküli szolgáltatásokat jelöli. A 2G és a 3G rendszerek utódát a 4G rendszereket, a szakértők szerint nagy adatátviteli sebesség, nagy kapacitás és a nyílt internetes szabványok használata fogja jellemezni. A 4G-nél a mobil szélessávú rendszer továbbfejlesztett multimédiás szolgáltatásokkal bővül.

(Forrás: Wikipédia)


Ez utóbbi azokat a műszaki paramétereket határozza meg, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a második generációs mobiltelefonok által használt 900 MHz-es és 1800 MHz-es GSM-frekvenciasávokon megférjenek egymás mellett a harmadik generációs rendszerek - amelyek az univerzális mobiltávközlési rendszer (UMTS) segítségével mobilinternettel egészítik ki a hagyományos telefonszolgáltatásokat - és a negyedik generációs mobiltechnológia.

A határozat - amelyet a tagállamoknak 2011 végéig kell végrehajtaniuk - ily módon elő fogja segíteni az európai digitális menetrend céljainak elérését: 2013-ig az alapvető szélessávú szolgáltatáshoz, 2020-ig pedig a gyors és a szupergyors szélessávhoz kell ugyanis hozzáférést biztosítani minden európai lakosnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?