15 °C Budapest

Vodafone: szuperhálózat a Szigeten

2011. április 8. 14:02

Idén is folytatja főtámogatói együttműködését a Vodafone Magyarország a Sziget Fesztivállal. A Vodafone az idei Sziget Fesztiválon a mobilinternetes megoldásokra fókuszál, ezért a fesztiválok történetében először 21 mbit/sec sebességre képes mobilinternetes szupersztrádát ad az okostelefonozó fesztivál közönségnek. A 2011-es esztendő is azokról az innovatív mobilszolgáltatásokról szól majd, amelyek kényelmessé és biztonságossá varázsolják az egyhetes sziget-létet. A tervezett újdonságok közül is kiemelkednek az NFC chippel ellátott mobilkészülékek, amelyekkel a Vodafone érdemeként - elsőként Magyarországon -, a fesztivál ideje alatt már fizetni is lehet.

Vodafone Torony és 21 megabites mobilnet

Azon fesztiválozók számára, akiknek a Sziget ideje alatt is fontos szempont a gondtalan és gyors internetezési lehetőség, felépül a villámgyors mobilinternet jelképe: egy olyan többfunkciós bázisállomás és interaktív torony, amely méltóképpen szimbolizálja a Vodafone hálózatfejlesztések eredményeit, a mobilinternet kiváló minőségét és sebességét. Alig egy hónapja kezdte meg a Vodafone hálózatának modernizációját, amelynek köszönhetően 2012-re a lakosság 99%-a számára lesz elérhető a szélessávú mobilinternet.

A budapesti belvárost követően most már a szigetlakók is használhatják a 21 Mbit/sec elméleti letöltési sebességet nyújtó szolgáltatást, így addig sem maradnak le semmiről, amíg a Szigeten buliznak. "Célunk, hogy ügyfeleink számára a Sziget ideje alatt is a legjobbat nyújtsuk, ezért a Torony mindamellett, hogy látványos, lehetőséget nyújt arra is, hogy minden szigetlakó kipróbálhassa a mobilinternetben rejlő lehetőségeket. A Vodafone számára ugyanis a Sziget azért kiemelkedően sikeres szponzorációs együttműködés, mert egyben a jövő innovatív mobilszolgáltatásainak teszthelyszíne is. Nem véletlen, hogy ezeknek az innovatív, egyedi szponzorációs aktivitásoknak köszönhetően nyertük el tavaly a Sziget Fesztivál szponzorálásáért a Summa Artium Díját projekt kategóriában." - mondta el Beck György, a Vodafone elnök-vezérigazgatója a Sziget és a Vodafone közös sajtótájékoztatóján.

A Sziget jelképe lesz a Vodafone Torony

"A különleges Vodafone Torony egyedi felépítményével egy látványos - és multifunkcionális -, de mindenképpen emblematikus építménye is lesz a fesztiválnak" - tette hozzá Gerendai Károly, a Sziget főszervezője. Mint elmondta: "Pályázat útján keressük a Vodafone-nal közösen a Szigethez is méltó - ideiglenesen felépíthető - formatervezett szerkezetet. A kétkörös meghívásos pályázatot egy-két héten belül kiírjuk. Az első körben a Vodafone Torony szerkezetére, formájára várunk formatervezett megoldásokat. A második körben pedig a tartalmi funkciójára és a "feldíszítésére" várunk remélhetőleg a kreatív szakmát megmozgató interaktív, különleges ötleteket, megoldásokat. Alapvető funkcióknak is meg kell majd felelnie az épületnek, így például adjon teret közösségi tevékenységeknek - konferenciaterem, bár, kiállítás, internetkávézó, kilátó stb. -, legyen interaktív és látványos a nappali és esti fényviszonyok között is." - mondta el Gerendai.

A Sziget idén is a készpénz-helyettesítő megoldások támogatója

A Sziget Fesztivál egyik kiemelkedő technológiai innovációja idén a továbbfejlesztett Sziget kártya, amely maradéktalanul száműzi a készpénzt a fesztivál teljes területéről. Ennek segítségével a fesztiválozók még egyszerűbben, biztonságosabban, és gyorsabban tudnak fizetni a Sziget bármely pontján. Így már valóban semmi mással nem kell foglalkozniuk, csak azzal, hogy igazán jól érezzék magukat, hiszen minden tranzakció hihetetlenül gyorsan, másodpercek alatt végrehajtható. A bejáratnál díjmentesen a vendégek rendelkezésére bocsátott Sziget kártya a fesztivál számos pontján feltölthető akár készpénzzel, akár bankkártyával. A kártyán maradt pénzt a fesztivál végeztével a feltöltő pontokon vissza lehet váltani. A regisztrált kártyatulajdonosok a kártya esetleges elvesztéskor azt letilthatják, és a kártyát, a letiltásig el nem költött összeggel együtt, visszakaphatják.

Szórakozz készpénz nélkül a Szigeten!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Beck György kijelentette: "Folytatjuk a tavalyi évben megkezdett technológiai újdonságok bemutatását, a látogatók a hazai piacon elsőként tesztelhetik élesben a mobilfizetés következő generációs szolgáltatását, a Near Field Communications-t."
A Vodafone Magyarország a Sziget alkalmából éles környezetben teszteli a Near Field Communications-t (NFC), a mobilfizetés következő generációs szolgáltatását, ami valódi mobilfizetést tesz lehetővé a biztonságos vezeték nélküli adatátvitellel - így a fizetéssel - pár centiméteres hatósugáron belül. Ehhez - csakúgy, mint a tavaly bevezetett Sziget kártya esetében - egy terminálra, illetve egy NFC chippel ellátott mobiltelefonra van szükség. A rendszer hasonlóképpen működik, mint a Sziget kártya, egy érintéssel fizethetünk, és már élvezhetjük is vásárlásunk gyümölcsét. A telefonok további előnye, hogy a speciális, NFC olvasókkal felszerelt kávéautomaták is használhatók a segítségével, illetve a Vodafone előfizetők akár Szigetkártyájukat is feltölthetik operátori egyenlegük terhére.

A Vodafone természetesen a Sziget keretein belüli is kedveskedni akar hűséges ügyfeleinek, éppen ezért a Köszönet program keretein belül a regisztrált ügyfelek között 7x7 szerencsés felhasználónak egy 5000 forintos vásárlási kerettel feltöltött, az új NFC szolgáltatásra alkalmas telefont ad tesztelésre, így ők az elsők között próbálhatják ki az NFC fizetést a Vodafone jóvoltából a fesztiválon.

A tavalyi év egyik sikerterméke, a Percalapú Szigetjegy idén is választható lesz

A tavalyi év sikereiből kiindulva idén is lesz Percalapú Szigetjegy, hiszen 2010-ben közel félezren vették igénybe ezt a kényelmes és egyszerű szolgáltatást. A percalapú mobilfizetés igénybevételéhez a látogató, mobiljával aktiválva, majd a végén leállítva a rendszert, a belépéstől a Sziget elhagyásáig fizet, tehát ha mondjuk csak kedvenc együttesének koncertjére kíváncsi, akár csak arra az időre válthat belépőt.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm