29 °C Budapest

Meglepetés a Tescóban: 200 új magyar termék a polcokon

2011. április 12. 13:46

A Tesco újabb magyar specialitásokkal bővítette kínálatát. 2011. április 4-től 25 regionális beszállító több mint 100 terméke érhető el Pécs, Szekszárd és Kaposvár Tesco áruházaiban. A tavaly novemberben Tolna, Baranya és Somogy megye kis- és középvállalkozásaival folytatott párbeszédnek köszönhetően most polcokra került termékek közül több országosan is kapható. Így több mint 230-ra emelkedett azon termékek száma, melyek a Regionális Beszállítói Fórumok eredményeként kerültek újonnan a Tesco polcaira. Az áruházlánc idén is folytatja Regionális Beszállítói Fórum programját, melynek következő állomása 2011. június 2-án Visegrádon kerül megrendezésre - áll a Tesco-Global Áruházak Zrt. közleményében.

Április 4-től 25 új regionális beszállító több mint 100 terméke kapható a pécsi, szekszárdi és kaposvári Tesco áruházaiban, az országos választékon túlmenően. A termékek a Tesco-Global Áruházak Zrt. Regionális Beszállítói Fórum programja keretében 2010 novemberében Pécsett rendezett, harmadik beszállítói találkozójának eredményeként kerülnek a polcokra. Az új termékeket kivétel nélkül a régióban működő kis- és középvállalkozások állítják elő. Olyan specialitások is szerepelnek közöttük, mint a sajtos túra felvágott, a lókolbász, a különböző házi tészta- és lekvárfélék, vagy a magyaros rozsos kenyér.

A mostantól elérhető új hazai termékek között több olyan termék - többek között a régió 24 fajta bora és többféle pécsi pékáru - is szerepel, amelyek az ország összes Tesco áruházában kaphatóak.

Mint a közleményben írják, a Tesco-Global Áruházak Zrt., mint a hazai beszállítók legnagyobb partnere (közel 1000 magyar beszállítóval áll kapcsolatban) 2009 novemberében egyedülálló párbeszédsorozatot kezdeményezett a helyi közösségek gazdasági szereplőivel. A vállalat elsőként Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből hívott meg lehetséges beszállítókat arra a Debrecenben tartott fórumra, ahol a kis- és középvállalkozások bemutathatták cégüket, termékeiket és termelési kapacitásukat. Az első fórumnak köszönhetően már 15 regionális beszállító partner mintegy 52 terméke kapható a kelet-magyarországi régió Tesco áruházaiban. A következő Regionális Beszállítói Fórum tavaly júniusban, Sopronban került megrendezésre, ahol is a Tesco képviselői négy megye, Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas és Veszprém megye kis- és középvállalkozóival találkoztak. A párbeszéd eredményeképpen 23 új regionális beszállító több mint 80 hazai terméke kapható a nyugat-magyarországi Tesco áruházakban.

Az áruházlánc folytatja a Regionális Beszállítói Fórum programját. A következő regionális fórumra 2011. június 2-án kerül majd sor, ahol három megye, Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megye kis- és középvállalkozóival szeretne megismerkedni. Továbbra is olyan partnereket keres, akik saját régiójuk specialitásait állítják elő és elérhetővé kívánják tenni azokat a Tesco áruházaiban is.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?