Meglepetés a Tescóban: 200 új magyar termék a polcokon

2011. április 12. 13:46

A Tesco újabb magyar specialitásokkal bővítette kínálatát. 2011. április 4-től 25 regionális beszállító több mint 100 terméke érhető el Pécs, Szekszárd és Kaposvár Tesco áruházaiban. A tavaly novemberben Tolna, Baranya és Somogy megye kis- és középvállalkozásaival folytatott párbeszédnek köszönhetően most polcokra került termékek közül több országosan is kapható. Így több mint 230-ra emelkedett azon termékek száma, melyek a Regionális Beszállítói Fórumok eredményeként kerültek újonnan a Tesco polcaira. Az áruházlánc idén is folytatja Regionális Beszállítói Fórum programját, melynek következő állomása 2011. június 2-án Visegrádon kerül megrendezésre - áll a Tesco-Global Áruházak Zrt. közleményében.

Április 4-től 25 új regionális beszállító több mint 100 terméke kapható a pécsi, szekszárdi és kaposvári Tesco áruházaiban, az országos választékon túlmenően. A termékek a Tesco-Global Áruházak Zrt. Regionális Beszállítói Fórum programja keretében 2010 novemberében Pécsett rendezett, harmadik beszállítói találkozójának eredményeként kerülnek a polcokra. Az új termékeket kivétel nélkül a régióban működő kis- és középvállalkozások állítják elő. Olyan specialitások is szerepelnek közöttük, mint a sajtos túra felvágott, a lókolbász, a különböző házi tészta- és lekvárfélék, vagy a magyaros rozsos kenyér.

A mostantól elérhető új hazai termékek között több olyan termék - többek között a régió 24 fajta bora és többféle pécsi pékáru - is szerepel, amelyek az ország összes Tesco áruházában kaphatóak.

Mint a közleményben írják, a Tesco-Global Áruházak Zrt., mint a hazai beszállítók legnagyobb partnere (közel 1000 magyar beszállítóval áll kapcsolatban) 2009 novemberében egyedülálló párbeszédsorozatot kezdeményezett a helyi közösségek gazdasági szereplőivel. A vállalat elsőként Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből hívott meg lehetséges beszállítókat arra a Debrecenben tartott fórumra, ahol a kis- és középvállalkozások bemutathatták cégüket, termékeiket és termelési kapacitásukat. Az első fórumnak köszönhetően már 15 regionális beszállító partner mintegy 52 terméke kapható a kelet-magyarországi régió Tesco áruházaiban. A következő Regionális Beszállítói Fórum tavaly júniusban, Sopronban került megrendezésre, ahol is a Tesco képviselői négy megye, Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas és Veszprém megye kis- és középvállalkozóival találkoztak. A párbeszéd eredményeképpen 23 új regionális beszállító több mint 80 hazai terméke kapható a nyugat-magyarországi Tesco áruházakban.

Az áruházlánc folytatja a Regionális Beszállítói Fórum programját. A következő regionális fórumra 2011. június 2-án kerül majd sor, ahol három megye, Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megye kis- és középvállalkozóival szeretne megismerkedni. Továbbra is olyan partnereket keres, akik saját régiójuk specialitásait állítják elő és elérhetővé kívánják tenni azokat a Tesco áruházaiban is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20