18 °C Budapest

Na ezért nem jön be nálunk a Tesco nagy biznisze

2011. április 6. 04:44

A Tesco Nagy-Britanniában elindította internetes használtautó értékesítését. A szigetországban az áruházlánc nem csak kézzelfogható termékeket, hanem szolgáltatásokat - pl. biztosítások, finanszírozások - is értékesít. Magyarországon több feltétel is hiányzik ahhoz, hogy egy ilyen járműértékesítési üzletág elinduljon.

A társaság honlapjára minden héten 3 ezer autót fognak feltenni, a készletet naponta frissítik, így abban általában hat hónapostól a három éves korig lesznek személygépkocsik. A potenciális vevők 99 font kezelési költség ellenében lefoglalhatják a kiválasztott autót, amit visszakapnak, ha mégsem veszik meg a járművet.

A Tesco országosan ezer autószerelő műhellyel kötött megállapodást, ezek a márkaszervizeknél akár 30 százalékkal olcsóbban is elvégzik a szükséges szerviz és javítási munkálatokat.

Gazdaságos használtautó a netről

Az árukapcsolásos kereskedelmi modell sehol nem ismeretlen formátum. A nagy kereskedelmi láncok sok mindennel próbálkoztak és próbálkoznak, amivel újabb és újabb vevőket tudnak magukhoz csalogatni, és így további forgalmat generálni. Nagy Britanniában a Tesco egész más pozíciókkal rendelkezik és más megítélés alá tartozik, mint nálunk, így az FMCG - gyorsan fogyó fogyasztási javak - termékek mellett használtautók forgalmazásába is belevág.

A szigetországban a Tesco nem csak kézzelfogható termékeket, hanem szolgáltatásokat - pl. biztosítások, finanszírozások - is értékesít. Ezek forgalmának fellendítésére, és pl. a saját autóparkjának egyszerűbb, könnyebb és magasabb áron történő értékesítésre indította el új üzletágát. Egy meglevő - de nem túl nagy forgalmú - járműértékesítési internetes oldal felvásárlásával és saját arculatára történő alakításával április elején indította el az új szolgáltatást.

Az induláskor az áruházlánc saját és más cégek éppen lecserélni kívánt autóiból, valamint a bérautó üzletág járműveiből állítja össze a kínálatot. A vevők csak az interneten - igaz egy kisfilm és fényképek segítségével - tekinthetik meg a kiszemelt autókat, amikkel a fent említett 99 fontos foglalási díj megfizetése után lehet csak "személyesen" is találkozni - igaz akár házhoz szállítva is. Az áruházlánc saját biztosítási termékeit és finanszírozását is kínálja az autókhoz, így egy üzlettel akár háromféle terméket is értékesíteni tud.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi még idegenkedünk a netes autóvásárlástól

Magyarországon több feltétel is hiányzik ahhoz, hogy egy ilyen járműértékesítési üzletág elinduljon. Már az adott áruházlánc brit és hazai méretét, üzleteinek, munkavállalóinak és céges autóinak számát összevetve is kiderül, hogy a kínálat mérete között óriási a különbség.

A tapasztalatok szerint a magyar autóvásárlók nem szeretnek látatlanban üzletet kötni, még ha a konstrukció lehetővé teszi a visszalépést is. Akkor sem jobb - szinte semmivel sem - a helyzet, ha nem csak a céges- illetve bérautók, hanem a teljes piaci kínálat rendelkezésre állna, ugyanis jelenleg itthon alig található jó állapotú, három év körüli használtautó.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?