Lakásfelújítók, figyelem! Drágul a csempe

Pénzcentrum
2011. március 21. 10:02

Nagy mértékben emelkedhet Európában a csempe ára, mivel az Európai Unió dömpingnek minősítette a kínai importot, amit súlyos behozatali adóval akarnak korlátozni - írja a Napi Gazdaság.

Az európai csempegyártók így megnyugodhatnak, nem kell versenyezniük az olcsó kínai termékekkel. Azok viszont, akik a szigorítás bevezetése után tervezik a fürdőszoba, konyha felújításhoz megvásárolni a kerámia burkolatokat, vélhetően jóval magasabb árakkal találkozhatnak majd a piacon.

A közlemény szerint a vám 26,2 százaléktól 73 százalékig terjedhet, a gyártótól függően. Brüsszeli adatok szerint Kína évente 275 millió euró értékben szállít csempét az uniós országoknak, és az európai ipar jelentős anyagi károkat szenved az áron alul árusított termékek miatt.

A kínai után az európai a világ legnagyobb csempeipara, azonban rendkívül szétaprózott, több mint 350 cég állít elő csempéket, és nem bírják a kínai termékek árversenyét, amelyek a kontinens piacának már 6,5 százalékát bitorolták el. A tervek szerint egyelőre hat hónapra léptetik életbe a büntetővámot, azonban ez meghosszabbítható még további öt évre.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18