18 °C Budapest

TOP 10 jelszó az interneten: a Tiéd köztük van?

2011. március 8. 16:58

Az interneten található jelszóval védett tartalmakhoz, például a különböző közösségi portálokhoz való hozzáféréshez a legtöbb ember nevetségesen egyszerű és egyáltalán nem biztonságos jelszót ad meg. Az egyszerű számsorokból, vagy egyéb - a billentyűzeten egymás melletti karakterekből álló - könnyen feltörhető jelszavak könnyű hozzáférést tesznek lehetővé az arra nem kívánatos személyek számára - derül ki egy adatvédelemmel foglalkozó brit cég felméréséből.

A felmérés szerint az internethasználók mintegy 30 százaléka rendelkezik olyan jelszóval, ami 6 vagy még annál is kevesebb karakterből áll. Még meglepőbb az az adat, miszerint, a felhasználók 50%-a használ könnyedén kitalálható neveket, vagy egyszerű számsorokat, vagy egyéb, a billentyűzeten egymás melletti karakterekből álló jelszavakat. A felmérés közzé tette a tíz leginkább használt és egyben legveszélyesebb jelszót.

 


Ezek a jelszavak adatvédelmi szempontból rendkívül gyengék, a szakértők szerint semmi jóra nem számíthat, aki ilyen, vagy ezekhez hasonló jelszavakat használ. A szakértők véleménye szerint egy közösségi portál feltörése csak a kisebb gond, a problémák akkor kezdődnek, ha a bankkártya, vagy bankszámla adatainkat is ilyen gyenge jelszavak védik, mert akkor már a pénzünk bánhatja.

 

Így nehezítheted meg az internetes csalók dolgát
- Ha lehetséges használj különbőző jelszavakat az egyes online felületkhez

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- A jelszavad álljon kis és nagybetűkből, valamint számokat is tartalmazzon. Az sem árt ha különleges karakterekkel színesíted a jelszavad (például: &, %, $, £)

- Semmiképp se legyen olyan jelszavad ami hozzád köthető. Például jó ha kerülöd a családtagok neveit, beceneveket, születési dátumokat.

- A szakértők szerint a legegyszerűbb és egyben a legbiztonságosabb, ha egy ingyenes jelszógeneráló szoftverrel generálsz magadnak egy jelszót.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?