22 °C Budapest

Újabb csalás, újabb átverés: légy résen!

2011. február 11. 11:02

Csatornamunkásnak adják ki magukat és tetemes mennyiségű készpénzt kérnek az elvégzett munkáért a csalók, akik a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-re hivatkozva csengetnek be fővárosi lakásokba. A társaság azt kéri, hogy a károsultak tegyenek feljelentést a rendőrségen. A cég szóvivője az InfoRádióban közölte: több bejelentést is kaptak már a csalások miatt.

Azutóbb időben több lakossági bejelentés érkezett a Fővárosi Csatornázási Művekhez az V., a XV. és a III. kerületből - tájékoztatott a társaság szóvivője. Kiderült, hogy a cég alvállalkozóinak adják ki magukat azok a két-három tagból álló brigádok, amelyek akár két-háromszázezer forintot is elkérnek egy-egy kisebb tisztításnak nevezett tevékenységért. Akik gyanút fogtak, érdeklődtek az FCSM ügyfélszolgálati számán arról, hogy a cég valóban küldött-e hozzájuk alkalmazottakat - mondta Bátori Marianna.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a közterületen zajló tisztításokért senkinek nem kell fizetnie külön díjat, hiszen a több mint ötezer kilométer hosszúságú közcsatorna üzemeltetése és tisztítása az FCSM egyik alapfeladata. Ezeket a munkákat a csatornadíj már tartalmazza.

Más a helyzet az ingatlanon belüli dugulás-elhárítással, ami viszont nem tartozik a Társaság tevékenységi körébe - figyelmezetett Bátori Marianna. Hozzátette: a Csatornázási Művek alkalmazottai tisztítási munkák elvégzése miatt nem keresik meg személyesen a lakókat, nem szednek készpénzt, és az FCSM alvállalkozókat sem bíz meg ilyen feladatokkal.

Ha az ügyfeleket mégis a vállalat munkatársai keresik fel, nekik vállalati igazolványuk van, egységes, feliratozott védőruhát viselnek, és a járműveik is emblémázottak. Váratlanul azonban semmilyen körülmények között nem csöngetnek be senkihez, a lakók által igényelt szolgáltatásokat mindig előre egyeztetett időpontban végzik el - közölte a szóvivő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az FCSM közleményében arra kér mindenkit, hogy a nyomozás érdekében azonnal jelentsék be a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a társaság díjmentesen hívható 80/455-000 számú Központi Ügyeleten, ha gyanús emberek, a cégre hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az ingatlanok tulajdonosaitól, lakóitól.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 12:01
Uniós rendelet kötelezi a techóriásokat, köztük a Google-t arra, hogy fizessen a portáloknak a tarta...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?