Ennyi volt: kifulladt a 3D?

MTI
2011. január 16. 16:02

A 3D-s filmek nagyon magas jegyáraival és túlkínálatával a piacon Hollywood azt kockáztatja, hogy megöli "aranytojást tojó tyúkját", vagyis elriasztja a nézőket - állapítja meg a PricewaterhouseCoopers által készített tanulmány, amelyet a The Hollywood Reporter című szaklap közölt.

A tavalyi észak-amerikai mozijegybevétel ugyan túlszárnyalta az előző évit, de ez nem jelentette az eladott jegyek számának növekedését: a különbség a jegyár-növekedésből származott. "A teljes mozibevétel 50-70 százaléka a drágábban megtekinthető 3D-s filmek forgalmazásából keletkezett" - emelte ki a tanulmány.

A közvélemény-kutatások szerint azonban a jegyenkénti 5 dolláros felár már kiüti a biztosítékot a nézőknél. A megkérdezett amerikaiak 77 százaléka legfeljebb a szokványos mozinál 4 dollárral többet szán egy háromdimenziós szórakozásra. Sokan egyáltalán nem akarnak felárat fizetni, és a felmérések azt sugallják, hogy a mozisoknak előbb-utóbb le kell mondaniuk erről a pluszbevételről.

A tapasztalatokat összefoglalva a tanulmány leszögezte: sok ember lelkesedik az újdonságért, ugyanakkor fennáll a veszély, hogy az iparág résztvevői a 3D felértékelésével megölik az "aranytojást tojó tyúkot".

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25