19 °C Budapest

Tesco: meglepetés jöhet a pénztáraknál

2011. január 8. 11:02

A Dunakeszi-Fóton nemrég megnyílt Tesco áruházban december közepén adták át azt a négy kasszát, ahol a vásárlók maguk intézhetik a fizetést. Az áruházlánc hamarosan több más üzletében is bevezeti az automata pénztárakat.

Az önkiszolgáló kasszák teljesen automatizáltan működnek. A vásárlók maguk olvassák be a kiválasztott termékek vonalkódját, majd a végösszeget készpénzben vagy kártyával egyenlíthetik ki. Az automata pénztár természetesen visszaad és nyugtát is nyomtat a vásárlásról.

Lapértesülések szerint hamarosan az áruházlánc több magyarországi boltjában is beüzemelnek ilyen készülékeket.

"Az új önkiszolgáló rendszer egyszerű és rendkívül felhasználóbarát, amit a számok is igazolnak, hiszen csak az első hétvégén a Dunakeszi-Fót Tesco áruházunkban a forgalom közel ötöde már ezeken a kasszákon keresztül bonyolódott." - nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Szabó Anita, a Tesco kommunikációs munkatársa..

Tesco: vezérváltás Magyarországon - Kattints!

A tapasztalatok alapján a vásárlók kedvelik ezt a fizetési módot. Ennek köszönhetően idén egyre több helyen, nemcsak a fővárosban, de immár vidéken is találkozhatnak majd a vásárlók ezzel az újszerű technikai megoldással - közölte a Tesco. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, mikor és melyik áruházba jönnek az ön kiszolgáló pénztárak.

1-5 év alatt térülhet meg

Nagy G. Csaba, a biztonságtechnikával és vagyonvédelemmel foglalkozó Őrmester Zrt. projektvezetője a Pénzcentrum.hu-nak korábban elmondta: ilyen kasszákat elsősorban nagyobb üzletekben, hipermarketekben lehet gazdaságosan működtetni, de sohasem zárható ki a rendszerből az élőmunka, azaz a személyes biztonsági felügyelet. Ha egy ilyen kasszarendszer beválik, akár 10-30 fő munkáját is helyettesítheti, így pedig akár 1-5 év alatt is megtérülhet a beruházás.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szakember szerint nem kell számítani arra, hogy Magyarországon több lenne az esetleges visszaélés, trükközés az ilyen kasszáknál. Olyan három körös (áruvédelem, videó, élő erő) biztonsági rendszerre kell ugyanis épülnie a programnak, amely szinte teljesen kiszűri a lopással próbálkozókat. Nagy G. Csaba úgy véli, a hazai közönségnek sem jelenthet különösebb problémát az áttérés, az azonban megjósolhatatlan, mennyi idő szükséges ahhoz, hogy valóban elterjednek ezek a rendszerek Magyarországon.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?