24 °C Budapest

Legyőzik az átcímkézőket: csúcstechnológia a hamisítás ellen

Pénzcentrum
2011. január 5. 19:02

Csúcstechnológiával védekezik egy Magyarországon is működő csomagolóanyag-gyártó a termékhamisítások ellen. A cég digitális nanorészecskékkel azonosíttatja gyártott termékeit.

A Mondi Bags Hungária Kft. tervei szerint a 2011-től alkalmazott technológia segít hazai és nemzetközi partnerei számára, hogy az egyre súlyosabb kárt okozó hamisítást megelőzzék, illetve hatékonyabban felderítsék. A cég a DatatraceDNA digitális nanorészecskés azonosítási technológiát alkalmazza az idei évtől a csomagolóanyagok jelelölésére.

A technológia lényege, hogy az emberi DNS-hez (angolul: DNA) hasonlóan egyedi azonosító jelzésekkel látják el a terméket, amely jelzést a későbbiekben egy speciálisan kifejlesztett eszköz segítségével egyértelműen be lehet azonosítani. A magyar forgalmazó közlése szerint a digitális nanorészecskés azonosítási technológia korlátlan alkalmazási lehetőséggel rendelkezik az élelmiszeripar, a gyógyszeripar, továbbá a mezőgazdaság, valamint egyéb iparágak területén mind a hamisítások elleni védelemben, mind a gyakori "átcímkézések" felderítése érdekében folytatott küzdelemben.

A technológiát 2007 óta a Microsoft is használja saját fejlesztésű rendszerével párhuzamosan, emellett 2011-től egy vezetői európai gyógyszergyár is a nanorészecskés azonosítás mellett döntött.

(Forrás: Hamisítás Elleni Nemzeti Testület)

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?