Hasznos tippek! Így kerülheted el, hogy a karácsony rémálommá váljon

2010. november 15. 14:02

A karácsony alapvetően egy boldog családi ünnep, de sokak számára könnyen rémálommá válhat. A decemberi esemény remek alkalmat kínál a betörőknek a nagy értékű, vadonatúj ajándékok elemelésére, ha nem vagyunk kellően elővigyázatosak. Íme néhány tipp, amivel elkerülhetjük, hogy áldozatokká váljunk. 

Az ünnepek alkalmából a családok rendszerint meglátogatják a rokonaikat, felügyelet nélkül hagyva a házukat, miközben a szobák tele vannak értékes ajándékokkal. A betörők éppen erre a pillanatra várnak.

A következő tippeket ajánljuk, a baj elkerülése érdekében:

 • Ne hagyjuk kint látható helyen értékes ajándéktárgyainkat, a függönyöket mindig húzzuk be. Az áruk nyugtáját tartsuk biztonságos helyen, nehogy a tolvaj a házba beosonva, nyugtával együtt visszavigye a terméket a boltba, hogy azt készpénzre váltsa.

 • A nagy értékű ajándékok dobozát ne dobjuk ki a többi szeméttel együtt, ez ugyanis szintén jelzést adhat a betörőknek.

 • Mindig ellenőrizzük le, hogy az ablakok és ajtók be vannak-e rendesen zárva. Sok embert álmában rabolnak ki a bűnözők, akik a nyitott nyílászárókon keresztül másznak be.

 • Ügyeljünk a külső díszek és karácsonyi fények biztonságára is, tavaly nem egy helyről tűnt el az ünnepi dekoráció.

  LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

  A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 • Mindenki győződjön meg arról, hogy vagyontárgyait illetően megfelelő biztosítással rendelkezik-e.

 • A lakás védelmén felül bevásárlásnál is vigyáznunk kell értékeinkre. Bűnbandák szakosodtak arra az utóbbi időkben, hogy az őrizetlenül hagyott bevásárlókocsikat ellopják, a benne lévő, már kifizetett termékkel együtt.

 • Soha se hagyjunk pénztárcát, táskát, saját ruhát a bevásárló kocsikban vásárlás során. A tolvajoknak egy-két másodperc is elég a holmik elemelésére.

 • Ne dőljünk be a hipermarketek parkolóiban olcsón árult termékek vásárlására buzdító bűnözőknek. A portékák rendszerint hamisak, egészségre ártalmasak, nem beszélve kétes származásukról és a hiányzó garanciáról.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25