Karácsonyi vásárlás? Légy résen!

MTI
2010. december 4. 15:32

Összehangolt akciót indított a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a térségben lévő nagyobb bevásárlóközpontok környékén, hogy kiszűrje az ünnep előtt szaporodó gépkocsi feltöréseket és zsebtolvajlásokat - jelentette be a megyei rendőrségi szóvivő az egyik dunakeszi hipermarket parkolójában tartott sajtótájékoztatón szombaton.

Beluzsárné Belicza Andrea - a gödi rendőrörs illetékeseinek jelenlétében - a zsúfolásig megtelt parkolóban elmondta, hogy az immár megszokott karácsony előtti akció keretén belül a "nagy ünnepi rohamban" általában figyelmetlenebbé váló vásárlókat szórólapokon tájékoztatják a rájuk leselkedő veszélyekre. Példaként említette, hogy a sietségben nyitva felejtett vagy lehúzott ablakkal otthagyott autókból a tolvajok előszeretettel emelik el az értékeket, de a gépkocsifeltörések száma is legalább 10-15 százalékkal emelkedik a téli ünnepek előtt.

Tipikus vásárlói "könnyelműség" a kabátzsebbe, vagy a vállon ellenőrizetlenül lógó táskába "dobni" a pénztárcát, őrizetlenül hagyni a megpakolt bevásárlókocsit vagy az ajándékkal teli szatyrokat - tette hozzá a szóvivő. A karácsony előtt 30 százalékkal nagyobb számban értékekre vadászó zsebtolvajok épp ezt a figyelmetlenséget használják ki, de a rendőr járőrök igyekeznek kiszűrni és kiemelni őket.

Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott, Pest megyében egyre több, jelenleg csaknem 100 bevásárlóközpont működik. Közülük a Budaörs és a Dunakeszi környékiekre szánnak kiemelt figyelmet a szombaton kezdődött akcióban, melynek során egyenruhás és civil rendőrök járják folyamatosan a parkolókat, illetve figyelik a biztonsági kamerákon a "gyanús" személyeket, hogy időben be tudjanak avatkozni - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?