Pofátlan tolvajok a magyar boltokban - milliárdos kárt okoznak

2010. október 19. 11:02

Lopás bűncselekmény megalapozott gyanújával indult büntetőeljárás azzal a két elkövetővel szemben, akik ruházati termékekkel a ruháik alatt és táskáikban fizetés nélkül akart távozni egy szegedi üzletből múlt pénteken. Magyarországon tavaly akár a 100 milliárdos nagyságrendet is elérhette az áruházi lopásokból eredő kár.

Az egyik szegedi hipermarket ruházati áruházában lettek figyelmesek a biztonsági szolgálat emberei arra, hogy több ruhadarab hiányzik, illetve a próbafülkében eltávolított áruvédelmi jelzők találhatóak. Gyorsan a tolvajok nyomába indultak, akiknek fizetés nélküli távozását meg is akadályozták, majd értesítették a rendőrséget. A bejelentést követően helyszínre érkező járőrök perceken belül elfogták a cselekmény elkövetésével gyanúsítható felnőtt férfit, illetve fiatalkorú fiút.

A lopások elleni védekezés milliárdokba kerül

Magyarországon tavaly akár a 100 milliárdos nagyságrendet is elérhette az áruházi lopásokból eredő kár. Durván az európai kereskedők profitjának 1,5-2%-a veszik oda az áru eltűnése okán. A vevői visszaélések miatt bevezetett biztonságtechnikai fejlesztésekre és eszközökre ezért több milliárd euró összeget költenek a cégek évente a kontinensen.

Egy-egy biztonsági rendszer kiépítése az alkalmazott technikák sokféleségétől, azok típusától és az áruház méretétől függően változik. Egy közepes méretű (5000 négyzetméter) áruház kasszasorának elektromágneses kapukkal történő ellátása 15-20 millió forintba is kerülhet. A hipermarketek kijárati és kasszasori védelme pedig meghaladhatja az 50 millió forintot is.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?