-1 °C Budapest

Pofátlan tolvajok a magyar boltokban - milliárdos kárt okoznak

2010. október 19. 11:02

Lopás bűncselekmény megalapozott gyanújával indult büntetőeljárás azzal a két elkövetővel szemben, akik ruházati termékekkel a ruháik alatt és táskáikban fizetés nélkül akart távozni egy szegedi üzletből múlt pénteken. Magyarországon tavaly akár a 100 milliárdos nagyságrendet is elérhette az áruházi lopásokból eredő kár.

Az egyik szegedi hipermarket ruházati áruházában lettek figyelmesek a biztonsági szolgálat emberei arra, hogy több ruhadarab hiányzik, illetve a próbafülkében eltávolított áruvédelmi jelzők találhatóak. Gyorsan a tolvajok nyomába indultak, akiknek fizetés nélküli távozását meg is akadályozták, majd értesítették a rendőrséget. A bejelentést követően helyszínre érkező járőrök perceken belül elfogták a cselekmény elkövetésével gyanúsítható felnőtt férfit, illetve fiatalkorú fiút.

A lopások elleni védekezés milliárdokba kerül

Magyarországon tavaly akár a 100 milliárdos nagyságrendet is elérhette az áruházi lopásokból eredő kár. Durván az európai kereskedők profitjának 1,5-2%-a veszik oda az áru eltűnése okán. A vevői visszaélések miatt bevezetett biztonságtechnikai fejlesztésekre és eszközökre ezért több milliárd euró összeget költenek a cégek évente a kontinensen.

Egy-egy biztonsági rendszer kiépítése az alkalmazott technikák sokféleségétől, azok típusától és az áruház méretétől függően változik. Egy közepes méretű (5000 négyzetméter) áruház kasszasorának elektromágneses kapukkal történő ellátása 15-20 millió forintba is kerülhet. A hipermarketek kijárati és kasszasori védelme pedig meghaladhatja az 50 millió forintot is.

 

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem