27 °C Budapest

Akadozik a T-Mobile hálózata

Pénzcentrum
2010. december 9. 15:48

A Magyar Telekom mobil hálózatában a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján elsősorban a 3G adatszolgáltatást és részben a hangszolgáltatást is érintő hiba tapasztalható - tájékoztatta lapunkat a Magyar Telekom Kommunikáció.

10.20 A T-Mobile péntek délelőtti közleménye szerint a tegnap esti órákra elhárult a Magyar Telekom 3G adatszolgáltatásában még délután keletkezett hiba. A december 9-én, 14 óra után kialakult adatátviteli fennakadást a cég szakemberei az este folyamán elhárították, így az ügyfelek 19 órától kezdődően fokozatosan kapcsolódhattak vissza a 3G adathálózatra.

A fennakadást a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy átviteltechnikai berendezés meghibásodása okozta. A cég szakemberei jelenleg is vizsgálják a hiba kialakulásának pontos körülményeit.

18.00 A T-Mobile Facebook-bejegyzése: "Ezúton szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy jelenleg a mobil hangszolgáltatás zavartalanul működik, és nem érintett a hálózati hiba kapcsán az SMS szolgáltatás sem. A fennakadás a 3G adatszolgáltatást érinti. A hiba elhárítása folyamatban van, a kialakulásához vezető okokat vizsgáljuk. A 1430-as ügyfélszolgálati szám elérése a megnövekedett forgalom miatt akadályokba ütközhet. Ismételten köszönjük megértéseteket."

17.25 Országszerte egyre több felhasználó jelzi, hogy ismét megfelelően működik a szolgáltatás. Már leginkább csak a 3G-re van panasz.

16.35Egyre több olyan jelztés érkezik, mely szerint a hiba azzal megoldható, ha átállítjuk készülékünket 3G-módról GSM-re, azaz 2G-re.

16.25A Vodafone-nál és a Telenornál sem jelezték, hogy rendszerleállás történt volna - tájékozatták az érintett szolgáltatóknál az MTI-t.

16.22
Az MTI értesülése szerint a szélvihar megrongált egy átjátszótornyot, ez okozza a meghibásodást.

16.19 Felhasználók tapasztalatai szerint Győr-Moson-Sopron megyében sem működik a telefon, hívást kezdeményezni és fogadni sem lehet. A hírek szerint akadozik a rendszer Borsodban, Nógrádban és Tolnában is.

16.12 Olvasónk jelzése szerint a pesti belvárosban, konkrétan az V. kerületben is sem működik a rendszer - hasonló hírek érkeznek más budapesti ekrületekből is.

15.55
A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint Budapest III. kerületében nincs 3G, telefonálni azonban lehet.

15.50 A T-Mobile Facebook-oldalán több felhasználó is panaszkodik arról, hogy nem működik a hálózat. Többek között Csongrádból, Veszprémből, Békésből, Hajdú-Biharból, Győrből jeleztek hibát a felhasználók.

15.40 A T-Mobile közleménye szerint a hiba okának feltárása folyamatban van, amelyről a szolgáltató a későbbiekben további tájékoztatást nyújt. A szolgáltató kéri az ügyfelek türelmét és megértését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Várjuk olvasóink tapasztalatait a penzcentrum@penzcentrum.hu címen, illetve a Pénzcentrum.hu Facebook-oldalán!


Egy éve is lefagyott a rendszer

Tavaly december közepén történt hasonló leállás: akkor T-Mobile-nak a hálózati akadozás mintegy 160 millió forint közvetlen kárt okozott, a teljes költség 700 millió forintra rúgott, amiben benne voltak a felhasználóknak adott ajándékpercek is.

Akkor egy hibás szoftver feltöltése okozta a hálózati akadozást. A hiba kijavítása több órán keresztül tartott, a leállás nem volt teljes, a forgalom 28-30 százalékkal esett vissza.

Idén november 23-án délben elérhetetlennek bizonyultak a Telenor szolgáltatásai. A mobilhálózatból nem lehetett hívást kezdeményezni, nem működött a mobilnet, elérhetetlen volt az ügyfélszolgálat, a Telenor és a Djuice honlapja is. A hiba bő másfél óráig tartott.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?