23 °C Budapest

Akadozik a T-Mobile hálózata

Pénzcentrum
2010. december 9. 15:48

A Magyar Telekom mobil hálózatában a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján elsősorban a 3G adatszolgáltatást és részben a hangszolgáltatást is érintő hiba tapasztalható - tájékoztatta lapunkat a Magyar Telekom Kommunikáció.

10.20 A T-Mobile péntek délelőtti közleménye szerint a tegnap esti órákra elhárult a Magyar Telekom 3G adatszolgáltatásában még délután keletkezett hiba. A december 9-én, 14 óra után kialakult adatátviteli fennakadást a cég szakemberei az este folyamán elhárították, így az ügyfelek 19 órától kezdődően fokozatosan kapcsolódhattak vissza a 3G adathálózatra.

A fennakadást a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy átviteltechnikai berendezés meghibásodása okozta. A cég szakemberei jelenleg is vizsgálják a hiba kialakulásának pontos körülményeit.

18.00 A T-Mobile Facebook-bejegyzése: "Ezúton szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy jelenleg a mobil hangszolgáltatás zavartalanul működik, és nem érintett a hálózati hiba kapcsán az SMS szolgáltatás sem. A fennakadás a 3G adatszolgáltatást érinti. A hiba elhárítása folyamatban van, a kialakulásához vezető okokat vizsgáljuk. A 1430-as ügyfélszolgálati szám elérése a megnövekedett forgalom miatt akadályokba ütközhet. Ismételten köszönjük megértéseteket."

17.25 Országszerte egyre több felhasználó jelzi, hogy ismét megfelelően működik a szolgáltatás. Már leginkább csak a 3G-re van panasz.

16.35Egyre több olyan jelztés érkezik, mely szerint a hiba azzal megoldható, ha átállítjuk készülékünket 3G-módról GSM-re, azaz 2G-re.

16.25A Vodafone-nál és a Telenornál sem jelezték, hogy rendszerleállás történt volna - tájékozatták az érintett szolgáltatóknál az MTI-t.

16.22
Az MTI értesülése szerint a szélvihar megrongált egy átjátszótornyot, ez okozza a meghibásodást.

16.19 Felhasználók tapasztalatai szerint Győr-Moson-Sopron megyében sem működik a telefon, hívást kezdeményezni és fogadni sem lehet. A hírek szerint akadozik a rendszer Borsodban, Nógrádban és Tolnában is.

16.12 Olvasónk jelzése szerint a pesti belvárosban, konkrétan az V. kerületben is sem működik a rendszer - hasonló hírek érkeznek más budapesti ekrületekből is.

15.55
A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint Budapest III. kerületében nincs 3G, telefonálni azonban lehet.

15.50 A T-Mobile Facebook-oldalán több felhasználó is panaszkodik arról, hogy nem működik a hálózat. Többek között Csongrádból, Veszprémből, Békésből, Hajdú-Biharból, Győrből jeleztek hibát a felhasználók.

15.40 A T-Mobile közleménye szerint a hiba okának feltárása folyamatban van, amelyről a szolgáltató a későbbiekben további tájékoztatást nyújt. A szolgáltató kéri az ügyfelek türelmét és megértését.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Várjuk olvasóink tapasztalatait a penzcentrum@penzcentrum.hu címen, illetve a Pénzcentrum.hu Facebook-oldalán!


Egy éve is lefagyott a rendszer

Tavaly december közepén történt hasonló leállás: akkor T-Mobile-nak a hálózati akadozás mintegy 160 millió forint közvetlen kárt okozott, a teljes költség 700 millió forintra rúgott, amiben benne voltak a felhasználóknak adott ajándékpercek is.

Akkor egy hibás szoftver feltöltése okozta a hálózati akadozást. A hiba kijavítása több órán keresztül tartott, a leállás nem volt teljes, a forgalom 28-30 százalékkal esett vissza.

Idén november 23-án délben elérhetetlennek bizonyultak a Telenor szolgáltatásai. A mobilhálózatból nem lehetett hívást kezdeményezni, nem működött a mobilnet, elérhetetlen volt az ügyfélszolgálat, a Telenor és a Djuice honlapja is. A hiba bő másfél óráig tartott.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?