Az okostelefonok karácsonya: mire figyelj, ha vásárolsz?

2010. december 8. 05:22

Egy amerikai piackutató intézet véleménye szerint az okostelefonok éve lesz 2011. A comScore kutatása szerint egy éven belül az Egyesült Államok népességének közel ötven százaléka vesz igénybe majd olyan telefonokat mindennapjai során, amelyek nem kizárólag telefonálásra vagy sms-ek küldésére alkalmasak.

Az okostelefon-piac minden résztvevője növelte részesedését a teljes mobilpiacon belül és a jelenlegi tendenciák azt mutatják, hogy jövő karácsonykor a 13 évnél idősebb amerikai mobilhasználók, azaz a 234 millió előfizető fele rendelkezik majd valamilyen okostelefonnal.

A decemberben kiadott felmérésből az is jól látszódik, hogy egyre nagyobb mértékben használják a tulajdonosok az olyan extra szolgáltatásokat, mint az internetezés, vagy látogatnak közösségi oldalakat, olvasnak blogokat okostelefonjaik segítségével.

Az okostelefonok terjedése miatt a "buta mobilok" részesedése idén 5 százalékot csökkent, mégis 2011-ben is még mintegy 1,11 milliárd alaptelefon eladására lehet számítani. Úgy tűnik azonban, hogy a piaci verseny hatására egyre olcsóbban elérhető okostelefonok térhódítása megállíthatatlan lesz.

Magyarországon sem kétséges a profi készülékek egyre növekvő piaci részesedése. Idén karácsonykor az egyik slágertermék minden valószínűséggel az okostelefon lesz. A Pénzcentrum.hu -10 tipp: így vásárolj telefont karácsonyra - című cikkéből kiderül, hogy kinek milyen telefont érdemes választani és a fa alá tenni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?