Az okostelefonok karácsonya: mire figyelj, ha vásárolsz?

2010. december 8. 05:22

Egy amerikai piackutató intézet véleménye szerint az okostelefonok éve lesz 2011. A comScore kutatása szerint egy éven belül az Egyesült Államok népességének közel ötven százaléka vesz igénybe majd olyan telefonokat mindennapjai során, amelyek nem kizárólag telefonálásra vagy sms-ek küldésére alkalmasak.

Az okostelefon-piac minden résztvevője növelte részesedését a teljes mobilpiacon belül és a jelenlegi tendenciák azt mutatják, hogy jövő karácsonykor a 13 évnél idősebb amerikai mobilhasználók, azaz a 234 millió előfizető fele rendelkezik majd valamilyen okostelefonnal.

A decemberben kiadott felmérésből az is jól látszódik, hogy egyre nagyobb mértékben használják a tulajdonosok az olyan extra szolgáltatásokat, mint az internetezés, vagy látogatnak közösségi oldalakat, olvasnak blogokat okostelefonjaik segítségével.

Az okostelefonok terjedése miatt a "buta mobilok" részesedése idén 5 százalékot csökkent, mégis 2011-ben is még mintegy 1,11 milliárd alaptelefon eladására lehet számítani. Úgy tűnik azonban, hogy a piaci verseny hatására egyre olcsóbban elérhető okostelefonok térhódítása megállíthatatlan lesz.

Magyarországon sem kétséges a profi készülékek egyre növekvő piaci részesedése. Idén karácsonykor az egyik slágertermék minden valószínűséggel az okostelefon lesz. A Pénzcentrum.hu -10 tipp: így vásárolj telefont karácsonyra - című cikkéből kiderül, hogy kinek milyen telefont érdemes választani és a fa alá tenni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?