28 °C Budapest

Kiderült: itt nyílnak a McDonald's új kávézói

2010. december 2. 14:50

Év végéig még két új, - egy budapesti és egy budaörsi - taggal bővül a McCafé kávézólánca. A kávézópiac legerősebb hazai szereplője idén összesen 4 kávézót nyit, az új McCafékkal 2010 végére 37-re növeli egységeinek számát. Az éves beruházások összértéke közel 100 millió forint - tájékoztatta lapunkat a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.

A McDonald's kávézólánca 33 egységgel indította a 2010-es évet, az év során 2 McCafét nyitott, egyet Bábolnán, a másikat pedig a budapesti Lurdy bevásárlóközpontban. A bábolnai franchise üzemeltetésű McDonald's étterem a felújítás során bővült kávézóval, míg a Lurdy bevásárlóközpontban megnyílt kávézó érdekessége, hogy a hagyományos McCaféktól eltérően, különálló egységként üzemel, csakúgy, mint az Aréna Plázában található társa. Az önálló egység kialakítását többek között az idejáró vendégek kiemelkedő kávézás iránti igénye, a bevásárló központon belüli kiváló központi elhelyezkedés, valamint a kedvező telepítési feltételek indokolták. A Lurdy Házban kialakított kávézóra mintegy 32 millió forintot költöttek a kivitelezők.

 


A kávézólánc decemberben további 2 egységgel bővül, mindkettő shop in shop rendszerben; azaz az új McCafék a McDonald's éttermeken belül várják a koffein szerelmeseit. Az új McCafékra a budapesti, Móricz Zsigmond körtéren található McDonald's étteremben, valamint Budaörsön bukkanhatnak a kávékedvelő vendégek. Kialakításuk egyenként átlagosan 22 millió forintba került. A McDonald's az új kávézóktól átlagosan 10 százalék fölötti forgalom-részesedést remél. Az idei 4 nyitással 37-re nő a McCafé kávézóinak száma, amellyel az ausztrál ötletből indult lánc a hazai kávézópiac legerősebb szereplője.

Világszerte 2.800 McCafé található, ennek közel fele (45%) Európában várja a vendégeit. Az európai országok közül Németországban van a legtöbb McCafé, ahol 700-nál is több kávézó üzemel. A környező országokban cseh és szlovák területen 16, Ausztriában 125, míg Szerbiában 6 McCafé kávézó működik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?