15 °C Budapest

Újabb világmárka csődölt be Magyarországon

2010. november 23. 16:58

A Pénzcentrum.hu információi szerint egyértelmű, hogy bedőlt a Pizza Hut étteremlánc Magyarországon. Pizzát még lehet rendelni, de házhoz már nem szállítanak, csak a két még működő étterem valamelyikénél tudjuk felvenni az ételt.

A magyarországi éttermek száma kettőre csökkent, a házhozszállítás szünetel - írta az Index mai cikkében. A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy értesült: a Pizza Hut legalább egy éve komoly nehézségekkel küzd, így a mostani hír a lánc bezárásáról nem okozott komoly meglepetést. Kerestük az éttermeket franchise rendszerben működtető AmRest Kft. illetékeseit is, de egyelőre hivatalos választ nem kaptunk. A cég egyik, magát megnevezni nem kívánó illetékese csak annyit közölt: inkább megerősítené, semmint cáfolná a Pizza Hut végéről szóló sajtóhíreket. 

Az első magyarországi Pizza Hut, amely a Király utca és a Nagykörút sarkán nyitott étterem 18 évvel ezelőtt, és néhány hete végleg bezárt. Nemrég zárt be a lánc egy másik belvárosi üzlete a Károly körúton.

A láncot üzemeltető Amrest kft. negyedéves pénzügyi gyorsjelentéséből kitűnik: az éttermek száma kettőre csökkent, a Pólusban és az Aréna Plázában található még Pizza Hut. A lánc az idei évet még öt egységgel kezdte.

Január elsejétől szünetel a házhozszállítás is. Pizzát lehet rendelni, de csak a két még működő étterem valamelyikénél lehet felvenni az ételt.

A pizzalánc honlapja szerint a Pizza Hut éttermeket az AmRest Kft. üzemelteti. Mint írják, az AmRestet 2000 októberében alapította az American Retail Concepts (ARC) és a Yum! Brands Inc.

Az ARC részvényesei között van Donald M. Kendall is, a Pepsico Inc. társalapítója és igazgatósági tanácsának elnöke. Az AmRest ma már a vezető étteremüzemeltető a közép- és kelet-európai régióban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az AmRest Pizza Hut, KFC, Burger King, Applebees éttermeket és Starbucks kávézókat üzemeltet, mint a márkák tulajdonosainak franchise partnere. Emellett az AmRest csoport saját márkákkal is rendelkezik, ezek a Freshpoint és a Rodeo Drive éttermek. Az AmRest jelenleg Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Bulgáriában, Oroszországban és Szerbiában, valamint az Egyesült Államokban rendelkezik éttermekkel. Közel négyszáz egységében majdnem 16.000 munkavállalót foglalkoztat.

A Pizza Hut nem az első multinacionális gyorséttermi lánc, amely kivonul a magyar piacról. Tőlünk Nyugatra jól cseng a a Dunkin' Donuts, a Dairy Queen, a Wendy's vagy éppen a Quick neve. Ezek a láncok mind megjelentek Magyarországon is, ám nagyravágyó terveiket nem tudták megvalósítani és hosszabb rövidebb próbálkozás után mind kivonultak az országból.

Pénzcentrum vélemény
Sokak fejébe szöget üthet, hogy egy évek óta működő gyorsétterem lánc, egyik napról a másikra vajon miért dönt tevékenysége beszüntetése mellett? Az ok ugyanolyan prózai lehet, mint a korábban hasonló döntést hozó vállalkozások esetében: termékeiket a magyar pénztárcához képest drágán adták. Tették mindezt egy olyan piacon, ahol az éttermi étkezés amúgy sem számít hétköznapi időtöltésnek.

Gyanítható, hogy ez lett a veszte a Pizza Hut-nak is. Vendégei gyorséttermi szolgáltatást kaptak éttermi árakon. A versenytársak elszaporodása ugyancsak ludas lehet, hiszen ma már minden valamirevaló településen akad egy pizzéria, amely ezer forint alatti áron kínálja a portékáját, miközben a Pizza Hut legolcsóbb pizzája 990 forint.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20