21 °C Budapest

Újabb világmárka csődölt be Magyarországon

2010. november 23. 16:58

A Pénzcentrum.hu információi szerint egyértelmű, hogy bedőlt a Pizza Hut étteremlánc Magyarországon. Pizzát még lehet rendelni, de házhoz már nem szállítanak, csak a két még működő étterem valamelyikénél tudjuk felvenni az ételt.

A magyarországi éttermek száma kettőre csökkent, a házhozszállítás szünetel - írta az Index mai cikkében. A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy értesült: a Pizza Hut legalább egy éve komoly nehézségekkel küzd, így a mostani hír a lánc bezárásáról nem okozott komoly meglepetést. Kerestük az éttermeket franchise rendszerben működtető AmRest Kft. illetékeseit is, de egyelőre hivatalos választ nem kaptunk. A cég egyik, magát megnevezni nem kívánó illetékese csak annyit közölt: inkább megerősítené, semmint cáfolná a Pizza Hut végéről szóló sajtóhíreket. 

Az első magyarországi Pizza Hut, amely a Király utca és a Nagykörút sarkán nyitott étterem 18 évvel ezelőtt, és néhány hete végleg bezárt. Nemrég zárt be a lánc egy másik belvárosi üzlete a Károly körúton.

A láncot üzemeltető Amrest kft. negyedéves pénzügyi gyorsjelentéséből kitűnik: az éttermek száma kettőre csökkent, a Pólusban és az Aréna Plázában található még Pizza Hut. A lánc az idei évet még öt egységgel kezdte.

Január elsejétől szünetel a házhozszállítás is. Pizzát lehet rendelni, de csak a két még működő étterem valamelyikénél lehet felvenni az ételt.

A pizzalánc honlapja szerint a Pizza Hut éttermeket az AmRest Kft. üzemelteti. Mint írják, az AmRestet 2000 októberében alapította az American Retail Concepts (ARC) és a Yum! Brands Inc.

Az ARC részvényesei között van Donald M. Kendall is, a Pepsico Inc. társalapítója és igazgatósági tanácsának elnöke. Az AmRest ma már a vezető étteremüzemeltető a közép- és kelet-európai régióban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az AmRest Pizza Hut, KFC, Burger King, Applebees éttermeket és Starbucks kávézókat üzemeltet, mint a márkák tulajdonosainak franchise partnere. Emellett az AmRest csoport saját márkákkal is rendelkezik, ezek a Freshpoint és a Rodeo Drive éttermek. Az AmRest jelenleg Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Bulgáriában, Oroszországban és Szerbiában, valamint az Egyesült Államokban rendelkezik éttermekkel. Közel négyszáz egységében majdnem 16.000 munkavállalót foglalkoztat.

A Pizza Hut nem az első multinacionális gyorséttermi lánc, amely kivonul a magyar piacról. Tőlünk Nyugatra jól cseng a a Dunkin' Donuts, a Dairy Queen, a Wendy's vagy éppen a Quick neve. Ezek a láncok mind megjelentek Magyarországon is, ám nagyravágyó terveiket nem tudták megvalósítani és hosszabb rövidebb próbálkozás után mind kivonultak az országból.

Pénzcentrum vélemény
Sokak fejébe szöget üthet, hogy egy évek óta működő gyorsétterem lánc, egyik napról a másikra vajon miért dönt tevékenysége beszüntetése mellett? Az ok ugyanolyan prózai lehet, mint a korábban hasonló döntést hozó vállalkozások esetében: termékeiket a magyar pénztárcához képest drágán adták. Tették mindezt egy olyan piacon, ahol az éttermi étkezés amúgy sem számít hétköznapi időtöltésnek.

Gyanítható, hogy ez lett a veszte a Pizza Hut-nak is. Vendégei gyorséttermi szolgáltatást kaptak éttermi árakon. A versenytársak elszaporodása ugyancsak ludas lehet, hiszen ma már minden valamirevaló településen akad egy pizzéria, amely ezer forint alatti áron kínálja a portékáját, miközben a Pizza Hut legolcsóbb pizzája 990 forint.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm