Haldokló kocsmák, trükköző kocsmárosok

2010. november 22. 14:02

Egy felmérés adatai szerint a brit kocsmák több ételt adnak el, mint italt. A közismerten sörkedvelő országban az alkohol eladásának drasztikus csökkenése egyértelműen annak köszönhető, hogy a szupermarketekben olcsón megvásárolhatóak a szeszesitalok és, hogy megtiltották a dohányzást a kocsmákban.

Az elmúlt év statisztikái alapján mintegy 7000 pubnak kellett bezárnia végleg a kapuit a megváltozott fogyasztói igényeknek köszönhetően Nagy-Britanniában. A piaci verseny arra ösztönzi a megmaradt közel 50 ezer kocsma tulajdonosát, hogy egyre inkább fejlesszék a gasztronómiai szolgáltatások minőségét. Háromból egy kocsmavendéglő kínál már ma is olyan extra ételeket, amiket az emberek csak nehezen tudnak otthon elkészíteni.

A szakértők szerint a recessziót csak azok a pubok fogják átvészelni, amelyek igényes ételkínálattal is rendelkeznek, de egy-egy menü olcsó ára is hozzájárulhat a forgalom növekedéséhez.

 


Néhány hálózat már változtatott az eddig bevett szokásain és például már a délelőtti órákban is nyitva tartanak. A J D Wetherspoon nevű kocsmalánc például az új nyitva tartásnak köszönhetően az elmúlt évben mintegy 275 ezer reggelit, valamint 500 ezer kávét szolgált fel, ami csökkentette az alkohol-eladás hanyatlásából származó veszteségeket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?