Milliárdos vette meg a hatalmas szarvasgombát

2010. november 29. 14:02

Egy makaói kaszinótulajdonos 330 ezer dollárt (70 millió forint) fizetett egy aukción két szarvasgombáért. A multimilliomos Stanley Ho a hatalmas összeget egy jótékonysági árverésen ajánlotta fel a gasztronómiai különlegességekért.

A Toszkánában talált, 900 és 400 grammos fehér szarvasgomba példányok csillagászati ára nem meglepő a piacon. Három esztendővel ezelőtt egy aukción például szintén a kaszinótulajdonos vásárolt meg egy 1,5 kg-os példányt a most kifizetett összeggel megegyező, 330 ezer dolláros áron.

A szarvasgomba a föld alatt nő, régebben sertésekkel keresték, manapság inkább idomított kutyákat használnak. Egy kiló gomba ára típustól függően 2 000-5 000 euró. A globális felmelegedés következtében azonban a természetben megtalálható példányok száma rohamosan csökkent az elmúlt évtizedekben, így egyre többet kérnek el egy-egy nagyobb súlyú példányért a szerencsés "kincskeresők".

A természetben megtalálható szarvasgombák számának csökkenésének hatására néhány vállalkozó szellemű termesztő lehetőséget lát a szarvasgomba-iparban. A szarvasgomba termesztése azonban nem rövidtávú befektetés, mivel az ültetvény csak az első évtized végén fordul termőre, utána viszont hektáronként akár száz kilogramm szarvasgomba is szüretelhető.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18