19 °C Budapest

Vajon melyik országban olcsóbb az alkohol a víznél?

2010. október 17. 16:02

Olcsóbb a bor a víznél Új Zélandon. Ennek Dionüszosz ottani követői persze örülnek, a hatóságok azonban kevésbé. Minimálárak bevezetésével igyekeznek gátat szabni az össznemzeti ivászatnak.

Inkább borral és nem vízzel oltják a szomjukat Új Zélandon. No nem azért , mert annyira borissza nemzetről van szó, hanem mert a szőlő nedve jóval olcsóbb a palackozott víznél. Egy 2,5 deciliteres palack vízért 130 forintnak megfelelő összeget kell fizetni a boltokban, miközben egy pohár bor átszámítva csak 90 forintba kerül.


Mindez az Otago Egyetem felméréséből derül ki. A kutatók szerint egyátalán nem örvendetes jelenségről van szó: Ha olcsó a szeszesital, akkor sokan meg tudják vásárolni, így egyre több lesz az alkoholista. A sok beteges ivó kezelése pedig egyre több pénzt igényel a költségvetéstől.Nagyobb térképre váltás

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A bor azért lett ilyen olcsó a távoli szigeten, mert hatalmas eladatlan készletek halmozódtak fel belőle, így a pincészetek akár veszteséget is vállalnak, hogy kiürítsék a hordókat. Az új-zélandiak egészségéért aggódók most azt szorgalmazzák, hogy állapítsanak meg minimális árat a borra és az alatt ne lehessen megvenni a nedűt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30