7 °C Budapest

Hadjárat a pókerklubok ellen

2010. november 13. 14:02

Megérkezett az első vádemelési javaslat tiltott szerencsejáték szervezése miatt egy pókerklub tulajdonosai ellen Miskolcon. Ez a sors várhat a Korda Pókerklubra is, ahol egy héttel ezelőtt, több mint kéttucat rendőr jelent meg és több személyt is előállítottak. A jelek szerint a hatóság bekeményít  "pókerügyben". 

A miskolci rendőrkapitányság és az APEH munkatársai tavaly októberben közös akció keretében átfogó ellenőrzést tartottak egy miskolci pókerklubban. A nyomozati eljárást tiltott szerencsejáték szervezése miatt folytatott büntetőeljárásban vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség.

A múlt pénteken a Korda Póker klubban tartott razzia során 11 embert állítottak elő, valamint közel 100 embert hallgattak meg tanúként a hatóságok. A Tények című műsorban Korda György elmondta, hogy egy jó barátjának megengedte, hogy használja a nevét, de egyébként semmi köze a klubhoz. Korda György szerint a klubnak tudomása volt a razziáról és az, hogy ennek ellenére mégsem zártak be azt mutatja, hogy nem volt mitől tartaniuk. A híresztelések azonban arra engednek következtetni, hogy nem volt meg minden szükséges engedély és így az óbudai pókerbarlang esetében is többen állhatnak majd bíróság elé.

Magyarországon több tucat, de ha a kis kocsmákat is belevesszük, több száz pókerterem is működik - hasonlóan rendezetlen jogi háttérrel. A hatóságoknak a hatályos jogszabályok alapján kötelességük üldözni a jogellenes cselekményeket, a pókertermek működtetése pedig jelenleg ebbe a zónába esik. Bár a politika egyelőre nem fogalmazott meg konkrét szabályokat, a tiltás nem lehet működőképes hosszú távon.

2010. május elsejével lépett életbe a szerencsejáték-törvénynek az a módosítása, mely a kártyatermek nyitására vonatkozik. A törvényben foglaltak szerint a pókertermekben ezentúl legfeljebb tíz asztal lehet, maximum ötvenezer forintos versenynevezési díjat lehet szedni, a készpénzes játékokban pedig partinként százezer forintért válthat zsetont a játékos. A pókert a normális adókon kívül további elvonás sújtja, mégpedig a játékból származó teljes bevétel, valamint a játékosok nyereménye is adóköteles.


LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A maximalizált asztalszám, a korlátozott beülő és a 40 százalékos adó a három fő ok, ami miatt szinte lehetetlenné válik a nyereséges és egyébként ésszerű működés. A termek engedélyeztetésébe szinte kizárólag legalább egy évtizedes szerencsejátékos tapasztalattal rendelkező, tőkeerős cégek vágtak bele, és ők is óriási havi veszteségek mellett tudják csak fenntartani ezeket. A törvény módosítása azt fogja eredményezni, hogy a magyarok külföldre mennek játszani, továbbá az online irányába tolja el a pókerezést. A szlovák példát kellene követnünk - mondta a poker.deluxe.hu portálnak Tatár Gergő a Magyar Póker Szövetség elnöke - ott évente 1500 euró adót vetnek ki egy üzemelő pókerasztalra. Ha ezt nálunk is bevezetnék, mintegy félmilliárd forint bevétele lenne az élő pókerből a magyar költségvetésnek, és mintegy ezer új munkahely létesülne.

Pénzcentrum vélemény
Vége lehet a szerencsejátékokból élők aranykorának Magyarországon. Több olyan hír is megjelent ugyanis a közelmúltban, amelyből látszik, hogy a hatóságok betű szerint be kívánják tartatni a szerencsejátékok szervezésére vonatkozó jogszabályokat. Ezek pedig kimondják: csak a magyar állam adhat engedélyt szerencsejáték szervezésre. Akinek nincs engedélye, az törvényen kívül helyezi magát. Akár szervező, akár játékos. Akár pókerezik, akár labdarúgó mérkőzésekre fogad. A keményebb fellépés oka egyszerű: az állam pénzszűkében van, jól jönnének a pókertermek és az online fogadászervezők megadóztatásából származó milliárdok. De hogy ezt a célt a játékosok üldözésével el lehet-e érni, az erősen kérdéses.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm