17 °C Budapest

Hadjárat a pókerklubok ellen

2010. november 13. 14:02

Megérkezett az első vádemelési javaslat tiltott szerencsejáték szervezése miatt egy pókerklub tulajdonosai ellen Miskolcon. Ez a sors várhat a Korda Pókerklubra is, ahol egy héttel ezelőtt, több mint kéttucat rendőr jelent meg és több személyt is előállítottak. A jelek szerint a hatóság bekeményít  "pókerügyben". 

A miskolci rendőrkapitányság és az APEH munkatársai tavaly októberben közös akció keretében átfogó ellenőrzést tartottak egy miskolci pókerklubban. A nyomozati eljárást tiltott szerencsejáték szervezése miatt folytatott büntetőeljárásban vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség.

A múlt pénteken a Korda Póker klubban tartott razzia során 11 embert állítottak elő, valamint közel 100 embert hallgattak meg tanúként a hatóságok. A Tények című műsorban Korda György elmondta, hogy egy jó barátjának megengedte, hogy használja a nevét, de egyébként semmi köze a klubhoz. Korda György szerint a klubnak tudomása volt a razziáról és az, hogy ennek ellenére mégsem zártak be azt mutatja, hogy nem volt mitől tartaniuk. A híresztelések azonban arra engednek következtetni, hogy nem volt meg minden szükséges engedély és így az óbudai pókerbarlang esetében is többen állhatnak majd bíróság elé.

Magyarországon több tucat, de ha a kis kocsmákat is belevesszük, több száz pókerterem is működik - hasonlóan rendezetlen jogi háttérrel. A hatóságoknak a hatályos jogszabályok alapján kötelességük üldözni a jogellenes cselekményeket, a pókertermek működtetése pedig jelenleg ebbe a zónába esik. Bár a politika egyelőre nem fogalmazott meg konkrét szabályokat, a tiltás nem lehet működőképes hosszú távon.

2010. május elsejével lépett életbe a szerencsejáték-törvénynek az a módosítása, mely a kártyatermek nyitására vonatkozik. A törvényben foglaltak szerint a pókertermekben ezentúl legfeljebb tíz asztal lehet, maximum ötvenezer forintos versenynevezési díjat lehet szedni, a készpénzes játékokban pedig partinként százezer forintért válthat zsetont a játékos. A pókert a normális adókon kívül további elvonás sújtja, mégpedig a játékból származó teljes bevétel, valamint a játékosok nyereménye is adóköteles.


LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A maximalizált asztalszám, a korlátozott beülő és a 40 százalékos adó a három fő ok, ami miatt szinte lehetetlenné válik a nyereséges és egyébként ésszerű működés. A termek engedélyeztetésébe szinte kizárólag legalább egy évtizedes szerencsejátékos tapasztalattal rendelkező, tőkeerős cégek vágtak bele, és ők is óriási havi veszteségek mellett tudják csak fenntartani ezeket. A törvény módosítása azt fogja eredményezni, hogy a magyarok külföldre mennek játszani, továbbá az online irányába tolja el a pókerezést. A szlovák példát kellene követnünk - mondta a poker.deluxe.hu portálnak Tatár Gergő a Magyar Póker Szövetség elnöke - ott évente 1500 euró adót vetnek ki egy üzemelő pókerasztalra. Ha ezt nálunk is bevezetnék, mintegy félmilliárd forint bevétele lenne az élő pókerből a magyar költségvetésnek, és mintegy ezer új munkahely létesülne.

Pénzcentrum vélemény
Vége lehet a szerencsejátékokból élők aranykorának Magyarországon. Több olyan hír is megjelent ugyanis a közelmúltban, amelyből látszik, hogy a hatóságok betű szerint be kívánják tartatni a szerencsejátékok szervezésére vonatkozó jogszabályokat. Ezek pedig kimondják: csak a magyar állam adhat engedélyt szerencsejáték szervezésre. Akinek nincs engedélye, az törvényen kívül helyezi magát. Akár szervező, akár játékos. Akár pókerezik, akár labdarúgó mérkőzésekre fogad. A keményebb fellépés oka egyszerű: az állam pénzszűkében van, jól jönnének a pókertermek és az online fogadászervezők megadóztatásából származó milliárdok. De hogy ezt a célt a játékosok üldözésével el lehet-e érni, az erősen kérdéses.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?