Már ezeket a négykerekűeket is lopják! Így védekezhetsz!

2010. november 9. 15:02

Sajnos már a babakocsik sincsenek biztonságban, csak az elmúlt egy évben megduplázódott a babakocsi lopások száma - áll egy brit tanulmányban.

A tolvajok legfőbb célpontjai a minőségi-, a drága- és a luxusbabakocsik, melyeket az interneten kínálnak eladásra az eredi ár töredékéért. A felmérés megállapította, hogy a brit szülők negyede keres használt darabokat, melynek hatására már megközelítőleg 19 milliárd forint értékű feketepiac alakult ki.

A legtöbb babakocsit betöréssel az otthonokból vagy a házak elől viszik el, de a parkokból és az éttermekből is tűnnek el. A tolvajok körében a legnépszerűbbek a Bugaboo Bee Plus, Silver Cross 3D, Quinny Zapp és a Maclaren Techno XT babakocsik.

Ha mi is arra adnánk fejünket, hogy a babakocsiból is a legjobb kell, íme néhány tipp, hogy ne a miénket vigyék el:

  • Tartsuk mindig szem előtt a babakocsit, még otthon is,
  • zárt helyiségben tároljuk otthon, ne hagyjuk őrizetlenül amíg el kell mennünk valamiért,
  • ruházzunk be egy babakocsi lakatra, vagy akár egy bicikli zárra.

Ezek után valóban érdemes átgondolni, hogy megéri-e a plusz stressz csak azért, hogy nekünk legyen a legmenőbb babakocsink a városban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?