4 °C Budapest

Gyomorforgató képek: kínai büfék ételgyára Budapesten

2010. szeptember 17. 12:02

Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság 8 hatósági állatorvosa - feljelentés alapján - ellenőrzést tartott a fővárosban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ellenőrzés célja egy illegális, működési engedéllyel nem rendelkező kínai illetékességű élelmiszerfeldolgozó üzem felderítése volt.Az Mgszh munkatársai erőteljes rendőrségi támogatással sikeres akciót hajtottak végre.

 

Fotó: MgSzH


Az engedély nélkül működő üzemben mintegy 2 tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot foglaltak le. Ennek egy részét az üzemet éppen elhagyó szállító járműben találta meg. a rendőrség.

 

Fotó: MgSzH


A hatóság munkatársai a lefoglalás után megsemmisítésre küldték az élelmiszereket és élelmiszer alapanyagokat.

 

Fotó: MgSzH


A gépkocsiban kínai büfék nevét és címét találták meg: a hatóságok rendőri támogatássel ellenőrzik ezeket az éttermeket. Hajós Ádám, a budapesti és Pest megyei főállatorvos a Klubrádiónak elmondta: mind a 12 büfé a 8. kerületi kínai piacon működik.

 

Fotó: MgSzH


A kínai tulajdonos képviselője sem az áruk származását sem azok másodlagos élelmiszervizsgálatát nem tudta igazolni.

 

Fotó: MgSzH


A cég több százezres bírságra számíthat. Ezen felül a tulajdonosnak ki kell fizetnie a megsemmisítés és az ehhez tartozó szállítás költségeit, mintegy 200 ezer Ft-ot.

 

Fotó: MgSzH


A vizsgálaton a kínai tulajdonos képviselője nem mutatott együttműködési hajlamot, emiatt a hatóság munkatársai nem tudták megállapítani, hogy az engedély nélküli üzem mióta működött. Az akció során a rendőrök egy személyt állítottak elő a XV. kerületi rendőrkapitányságra, mert nem tudta igazolni magát, majd személyazonosságának megállapítása után szabadon bocsátották.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?