31 °C Budapest

Ingyen kapják a tankönyveket az árvíz sújtotta települések

2010. augusztus 18. 10:02

Elkészültek a Nemzeti Tankönyvkiadó tankönyvei, így a korábbi évekhez hasonlóan idén is időben, a tanévkezdés előtt megkapják az iskolák a tankönyvkiadó kiadványait. Az új tanévre a kiadó mintegy 4 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot készített, melyek hamarosan az összes iskolába megérkeznek. A Nemzeti Tankönyvkiadó megkönnyítve a tanévkezdést, az árvíz sújtotta települések iskoláinak ingyen biztosítja az összes kiadásában megjelent tankönyvet.

Elkészült a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) összes kiadványa a 2010/2011-es tanévre. A tankönyvek már a raktárban vannak és augusztus végéig az összes iskolába kiszállítják őket, így akárcsak a korábbi években idén is zökkenőmentesen indulhat a tanév. A pedagógusok közel 2000 darab NTK által kiadott kiadvány, és ezen belül közel 1200 tankönyvvé nyilvánított könyv közül választhattak.

A paletta rendkívül széles, mivel a tankönyvkiadó minden évfolyam minden tantárgyához készít tankönyveket, sőt az alaptantárgyakból általában többfélét is a sokrétű igények, illetve a tanárok, tanulók eltérő elvárásainak kielégítése céljából. Az NTK egyedülálló módon az általános és középiskolai tankönyvek mellett a speciális nevelési igényű és nemzetiségi tanulók számára is ad ki tankönyveket.

A 2010/2011-es tanévre az NTK közel 4 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot készített, mintegy 2,5 ezer tonna papírból. A Nemzeti Tankönyvkiadó az árvíz sújtotta települések iskoláinak a most kezdődő tanévre rendelt, NTK-könyveket ingyen ajánlotta fel, amelyeket szintén hamarosan megkapnak az érintett iskolák.

A tanévet az NTK idén is nagyszabású tanévnyitó rendezvénnyel nyitja meg augusztus 24-én. Az eseményre a tavalyihoz hasonlóan több mint 600 pedagógust várnak, ahol szakmai előadásokon, konzultációkon vehetnek részt az érdeklődők, valamint meghallgathatják Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének előadását A műveltség építőkövei a XXI. század iskolájában címmel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kiss János Tamás, a Nemzeti Tankönyvkiadó vezérigazgatója elmondta: "A Nemzeti Tankönyvkiadó a magyar iskolák 94%-ában van jelen, és minden harmadik használatban lévő tankönyv az NTK kiadványa. Piacvezető tankönyvkiadóként nagy szerepünk van az oktatás színvonalának alakításában, ezért úgy döntöttünk, hogy az árvíz sújtotta településeknek felajánljuk, hogy a tanévre rendelt tankönyveinket ingyenesen megkapják. Fontosnak tartjuk, hogy minden gyereknek legyen lehetősége a tanulásra és ebben a helyzetben rendkívül fontos támogatni ezeket a településeket és családokat."

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?