Iskolakezdés az OTP-vel: 44 ezer forint családonként

2010. augusztus 16. 16:02

Lassan a nyári befejeződik, és sokaknak fejtörést okoz a szeptemberi iskolakezdés. Az évről-évre bővülő bevásárló listán könyvek, füzetek, íróeszközök szerepelnek, melyeknek költsége komolyan megterheli a család pénztárcáját. A tanévkezdés anyagi nehézségeiben segíthet az OTP Cafeteria kártyával igénybe vehető iskolakezdési támogatás, mellyel családonként akár 44 100 forintot is igénybe lehet venni.

A nyári szünet végeztével újra elindul az iskolaszezon, amikor a gyermekek számára a legújabb könyveket és füzeteket kell beszerezni, a legtöbbet tudó számológépet és körzőt kell megvásárolni. A komoly költségeket igénylő bevásárlás egy részét érdemes az iskolakezdési támogatással igénybe venni, hiszen ez az egyik olyan juttatási forma, mely a kedvezményes, 25%-os adó mellett vehető igénybe és a zökkenőmentes tanévkezdését biztosíthatja.

"Egy átlagos iskolakezdés akár 80-100 ezer forintjába is kerülhet a szülőknek, mely költséget az iskolakezdési támogatás, akár 44 100 forinttal is csökkentheti, hiszen szülőnként 22 050 Ft értékben - kedvezményes adózás mellett - évente egy alkalommal vehető igénybe. Ezért érdemes a dolgozóknak egy kis előrelátással könnyebbé tenni a szeptemberi tanévkezdést, és a béren kívüli juttatások közül az iskolakezdési támogatást választani." - nyilatkozta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója, majd hozzátette: "Amennyiben a munkáltatók szerződnek az OTP Cafeteria Kártya használatára és megrendelik az iskolakezdési támogatást az idei évre, úgy csak a kártyadíj 50%-át kell fizetniük és elengedjük a feltöltési jutalékot. Ezzel kívánunk hozzájárulni az iskolakezdési támogatás népszerűsítéséhez és az iskolakezdés megkönnyítéséhez is."

Az iskolakezdési támogatás az iskoláskorú gyermekek tanévkezdési költségeihez nyújt segítséget, melyet július 1. és október 31. között használhatnak fel a szülők. Azt azonban tudni kell, hogy kizárólag tankönyv, taneszköz, vagy ruházat beszerzésére jogosít. Gyermekenként évente egy alkalommal adható az adóév első napján érvényes havi minimálbér 30%-áig.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22