27 °C Budapest

Iskolakezdés az OTP-vel: 44 ezer forint családonként

2010. augusztus 16. 16:02

Lassan a nyári befejeződik, és sokaknak fejtörést okoz a szeptemberi iskolakezdés. Az évről-évre bővülő bevásárló listán könyvek, füzetek, íróeszközök szerepelnek, melyeknek költsége komolyan megterheli a család pénztárcáját. A tanévkezdés anyagi nehézségeiben segíthet az OTP Cafeteria kártyával igénybe vehető iskolakezdési támogatás, mellyel családonként akár 44 100 forintot is igénybe lehet venni.

A nyári szünet végeztével újra elindul az iskolaszezon, amikor a gyermekek számára a legújabb könyveket és füzeteket kell beszerezni, a legtöbbet tudó számológépet és körzőt kell megvásárolni. A komoly költségeket igénylő bevásárlás egy részét érdemes az iskolakezdési támogatással igénybe venni, hiszen ez az egyik olyan juttatási forma, mely a kedvezményes, 25%-os adó mellett vehető igénybe és a zökkenőmentes tanévkezdését biztosíthatja.

"Egy átlagos iskolakezdés akár 80-100 ezer forintjába is kerülhet a szülőknek, mely költséget az iskolakezdési támogatás, akár 44 100 forinttal is csökkentheti, hiszen szülőnként 22 050 Ft értékben - kedvezményes adózás mellett - évente egy alkalommal vehető igénybe. Ezért érdemes a dolgozóknak egy kis előrelátással könnyebbé tenni a szeptemberi tanévkezdést, és a béren kívüli juttatások közül az iskolakezdési támogatást választani." - nyilatkozta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója, majd hozzátette: "Amennyiben a munkáltatók szerződnek az OTP Cafeteria Kártya használatára és megrendelik az iskolakezdési támogatást az idei évre, úgy csak a kártyadíj 50%-át kell fizetniük és elengedjük a feltöltési jutalékot. Ezzel kívánunk hozzájárulni az iskolakezdési támogatás népszerűsítéséhez és az iskolakezdés megkönnyítéséhez is."

Az iskolakezdési támogatás az iskoláskorú gyermekek tanévkezdési költségeihez nyújt segítséget, melyet július 1. és október 31. között használhatnak fel a szülők. Azt azonban tudni kell, hogy kizárólag tankönyv, taneszköz, vagy ruházat beszerzésére jogosít. Gyermekenként évente egy alkalommal adható az adóév első napján érvényes havi minimálbér 30%-áig.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?