Címke: nemzeti tankönyvkiadó (12 cikk)

Pénzcentrum | 2010. augusztus 18. 10:02

Ingyen kapják a tankönyveket az árvíz sújtotta települések

Elkészültek a Nemzeti Tankönyvkiadó tankönyvei, így a korábbi évekhez hasonlóan idén is időben, a tanévkezdés előtt megkapják az iskolák a tankönyvkiadó kiadványait. Az új tanévre a kiadó mintegy 4 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot készített, melyek hamarosan az összes iskolába megérkeznek. A Nemzeti Tankönyvkiadó megkönnyítve a tanévkezdést, az árvíz sújtotta települések iskoláinak ingyen biztosítja az összes kiadásában megjelent tankönyvet.

Pénzcentrum | 2010. március 16. 15:02

12 év óta először zsugorodott a magyar könyvpiac

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének 2009-es könyvforgalmi adatai alapján a magyar könyvpiac először mutatott csökkenést 1997 óta. A könyvvásárlásra fordított összeg az előző évihez képest több mint 5 százalékkal csökkent. A közoktatási tankönyvek és nyelvkönyvek piaca eközben a teljes könyvpiachoz képest jobban teljesített, a Nemzeti Tankönyvkiadó továbbra is megőrizte vezető pozícióját.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 18. 11:02

Kedvezményes könyvvásárral könnyebb a tanévkezdés

Több tízezer forintba kerül egy gyerek beiskolázása, de a könyv az, amin a színvonalas tanulás miatt nem érdemes spórolni. A Nemzeti Tankönyvkiadó ezért úgy döntött, hogy megkönnyítve az idei tanévkezdést kedvezményes könyvvásárt hirdet.

Pénzcentrum | 2009. május 25. 05:55

Gazdasági válság: "Ööööö... fogalmam sincs!"

Rendhagyó "osztályfőnöki óra" keretében mutatták be a hazai középiskolák 10. és 11 évfolyamos tanulóinak, miről is szól valójában a válság. Hamar kiderült, akit érdekel, az úgyis foglalkozik vele, akit nem, az úgysem figyel oda.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 27. 05:55

Mennyibe kerül az iskolakezdés: kezdődhet a matekóra!

Az iskolakezdés, különösen a padokat életükben először elfoglaló gyerekek számára rengeteg izgalommal jár, csakúgy mint a szülőknek, akiknek azonban nem csak a kisdiák tanulmányaira kell ügyelni, de minden ezzel együtt járó kiadásra is. Utóbbi sokak számára megerőltető kiadást jelent, hiszen az írószer, tankönyv-, és füzetcsomagok, valamint egyéb kellékek több tíz ezer forintot is elvihetnek, ami nyaralás után nem biztos, hogy mindenkinek rendelkezésére áll. Azok számára, akik nem jogosultak állami támogatásra, de nem képesek önerőből fedezni ezeket a kiadásokat, gyakran nem marad más; mint a személyi kölcsön, vagy akár a zálogház.

Pénzcentrum | 2006. augusztus 9. 10:00

Jönnek a tankönyvek, de mennyiért?

Idén tovább drágulnak az általános-és középiskolás tankönyvek. Áraikban 3-4 százalékos emelkedés várható, de az igazi nagy árrobbanás a jövő évet fogja érinteni, mikor a tankönyvrendelet bevezetésének következtében a tankönyvek eddig soha nem látott 10-15%-os áremeléssel nézhetnek szembe.

Pénzcentrum | 2006. június 21. 11:00

Lebukott egy újabb sikeres "vállalkozás"

Gomba módra szaporodó fénymásolók, spórolós diákok, több tízmilliót veszítő kiadók, ez jellemzi a felsőoktatási "jegyzetbizniszt" 2006-ban, Magyarországon. Ezt elégelték meg a kiadók és fordultak bírósághoz. A per elkezdődött, az ítélet példa értékű lesz, az eredmény azonban kétséges.

Pénzcentrum | 2006. március 22. 08:00

Négypárti kampány a tőzsdén - továbbra is hiányzik a "hogyan"

A négy nagy parlamenti párt gazdaságpolitikai szakértői (Veres János MSZP, Varga Mihály Fidesz, Kóka János SZDSZ, Katona Kálmán MDF) voltak tegnap este a Budapesti Értéktőzsde vendégei. A téma a tőzsde jövője lett volna, ugyanakkor a vita inkább a múltra szorítkozott. Kormányoldalról már korábban meghozott jövőbe mutató pozitív intézkedés a negyedik nyugdíjpillér és a hozzá kapcsolódó

Pénzcentrum | 2006. január 6. 10:52

Megint több százan kerülnek az utcára

Mától kezdve a Népszabadságot sem a Szikra Lapnyomdában nyomtatják, így miután az elmúlt másfél évben a Blikk, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a Napi Gazdaság, a Mai Nap és a Napi Ász is elhagyta a patinás műhelyt, a cég jelentős elbocsátásokra kényszerül - írja a Világgazdaság.

Pénzcentrum | 2005. november 15. 10:55

150 karakter szakszavak nélkül - a minőségi oktatás útja

Elkészült az oktatási tárca a tankönyvek reformjához szükséges javaslataival. A szaktárca másfélszer annyi problémamegoldó, önálló munkát szorgalmazó kérdést szeretne a tankönyvekben látni, mint amennyi a leírtak felmondására irányul - írja az edupress.hu

Pénzcentrum | 2005. szeptember 6. 16:54

Orbán: "megálljatok elvtársak és milliárdosok"

Orbán Viktor volt kormányfő volt az Inforádió Aréna című műsorának tegnapi vendége. Orbán Viktor és a Fidesz privatizációval kapcsolatos véleménye az elmúlt időszakban igen nagy figyelmet kapott. A Fidesz elnöke korábban Kőszegen olyan kijelentést tett, miszerint ha kormányra kerülnek, akkor felülvizsgálják a törvénytelen privatizációs ügyleteket. Orbán szerint korrupció gyanús és korrupcióval

Pénzcentrum | 2004. április 9. 08:28

A MOL megmaradt állami csomagja nem kerül idén eladásra

Pár nappal azt követően, hogy a Magyar Nemzet részleteket hozott nyilvánosságra az ÁPV idei privatizációs tervéből, a Népszabadság is információkhoz jutott. A legfontosabb új hírek: 1., a MOL maradék állami csomagja nem szerepel az értékesítési listán. 2., úgy tűnik, hogy a Richter menedzsment törekvések sikeresek voltak, a napilap ugyanis arról ír, hogy az ÁPV keresi a társaság