32 °C Budapest

Jól pörögnek a határ menti boltok

Pénzcentrum
2010. július 16. 08:32

A hazai bevásárlóturizmust manapság már nem a hiány motiválja, helyébe az elmúlt két évtizedben, szerényebb mértékben, az árfolyam lépett -írja a Napi Gazdaság.

A horvát határszakaszon pontosan nyomon követhető, hogy az egyik, illetve a másik országban miként alakulnak az árak, illetve épp milyen viszonyban van egymással a kuna és a forint. A hazai fizetőeszköz gyengülése nyomán az utóbbi hónapokban inkább a horvátok jöttek bevásárolni.

Az osztrák és a szlovák határszakaszon ugyancsak az árfolyam dominál, s szinte naponta változik a helyzet, kinek hova érdemes menni. Idén volt olyan időszak, amikor naponta több magyar kocsi tankolt Kismartonban, mint Sopronban.

A nyugati határszélen egyébként a bevásárlóturizmus egy teljesen új formája van kialakulóban. A schengeni határnyitást követően egyre több kistelepülésről mindössze néhány kilométert megtéve lehet eljutni a szomszédos országba. Nem is egy olyan, a magyar határ közé ékelődött osztrák település van, ahonnan még naponta tejért, kenyérért és ásványvízért is megéri átjönni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?