20 °C Budapest

Válságálló biztosítást ígér az AXA

Pénzcentrum
2010. július 7. 12:02

Széleskörű kockázati fedezetet és akár a nehéz időszakokhoz is rugalmasan alkalmazkodó, hosszú távú megtakarítást kínál az AXA Biztosító közelmúltban bevezetett, rendszeres díjfizetésű, befektetési egységekhez kötődő biztosítása, az Univerzum.

A gazdasági válság komoly pénzügyi tapasztalatokat és számos keserű tanulságot hozott az öngondoskodó emberek számára. A megtakarításokat fontosnak tartók közül sokan szembesültek azzal, hogy élethelyzetük időről időre jelentősen megváltozik: a kedvező jövedelmi időszakot szűk esztendők váltják fel, majd újra visszatér a tehetősebb időszak.

Az Univerzum a rugalmas megtakarítások mellett életbiztosítási fedezetet, többféle balesetbiztosítási fedezetet, sőt néhány egészségbiztosítási fedezetet is magába foglal.

Az Univerzum több olyan kiegészítő funkciót tartalmaz, amely kiküszöböli a unit-linked termékekre korábban jellemző, a megtakarítások értékében bekövetkező nagyfokú ingadozásokat. A unit-linked eszközalapokhoz kapcsolódó egyedi funkciók segítségével a speciális befektetési szaktudással nem rendelkező ügyfelek is részesedhetnek a pénzpiacok emelkedéséből, mégpedig úgy, hogy ugyanakkor elkerülhetik a válságos időszakokra oly jellemező, nagyfokú piaci ingadozásokból eredő hozameséseket.

Bár a díjfizetés pénzneme forint, az ügyfelek eldönthetik, hogy a megtakarításokat milyen devizában kívánják folytatni. A nagyfokú rugalmasságot tovább erősíti, hogy a biztosító nem szankcionálja az egyes megtakarítási eszközök és devizák közötti váltásokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ügyfelek és az értékesítő partnerek hosszú távú anyagi érdekeltségének fenntartása érdekében a biztosító a szerződés elején befizetett díjak egy részéből hűségtartalékot képez, amelyből a szerződés negyedik évétől kezdve évről évre kiegészíti az ügyfelek megtakarításait. E Hűségbónusz is hozzájárul ahhoz, hogy a hosszú távú megtakarításban érdekelt ügyfelek - piaci összehasonlításban nagyon kedvezőnek számító - 1,26-2,08 százalék közötti Teljes Költség Mutatójú (TKM) terméket vehessenek igénybe.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18