Mi lesz a tízes tojások sorsa? Az EU betiltaná

2010. június 28. 14:02

Az Európa Parlament legújabb javaslata értelmében jövőre megszűnne az olyan élelmiszerek forgalmazása, melyeken darabszám jelöli a mennyiséget, helyette EU-szerte a termék tömegét kell megadni.

Ez tehát azt jelenti, hogy eltűnnének a polcokról a 10 darabos tojásos dobozok, a négyesével csomagolt almák, mivel ezek súlya nem egységes.

Múlthéten módosító javaslatot is benyújtottak a parlamentnek, melyben azt kérték, hogy az egyes tagállamok maguk dönthessék el, hogy mely élelmiszernél engedélyezik továbbra is a darabszám szerinti megjelölést, ezt azonban elutasították, vagyis ha érvénybe lép a rendelet, egységesen minden államra nézve kötelező érvényű lesz.

Ez az élelmiszeripar számára jelentős többletkiadást jelentene, hiszen minden egyes terméket külön le kell majd mérni, hogy a csomagok súlya egyforma legyen. Egy brit magazin, a The Grocer által megkérdezett élelmiszeripari szakértők teljes értelmetlenségnek nevezték a kezdeményezést, amivel évtizedes hagyományokkal mennek szemben, hiszen tojást mindig is darabszámra vásároltak az emberek, nem grammra.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?