29 °C Budapest

Új logó jelöli az EU-ban a biotermékeket: amin ez szerepel, biztos öko!

2010. április 2. 16:02

Az Európai Unió hivatalos közlönyében is megjelent már az új EU-s ökológiai logó, melyet 2010. július elsejétől minden előre csomagolt bioterméken fel kell tűntetni.

Az Európai Bizottság február végén hirdette ki hivatalosan az új EU-s ökológiai logó pályázat nyertesét. A győztes pályaművet, az "eurolevelet", amely a szavazatok több mint 63%-át kapta, egy német diák, Dusan Milenkovic készítette.

A biotermékek jelölésére szolgáló új uniós logó feltüntetése 2010. július 1-jétől kezdődően az uniós tagállamokból származó és a szükséges előírásokat teljesítő valamennyi előre csomagolt ökológiai termék esetében kötelező lesz. Az importált termékek esetében a logó használata nem kötelező. A csomagoláson az uniós címke mellett egyéb, magán-, regionális vagy nemzeti logókat is el lehet elhelyezni.

Amelyik terméken tehát megjelenik a logó, az biztosan megfelel az Unió biogazdálkodásra vonatkozó előírásainak, a későbbiekben pedig a tanúsító szervezetet jelölő kódszám, valamint az élelmiszer összetevőinek származási helye is szerepelni fog a csomagoláson.

A győztes logó a képzőművészet és formatervező szakos hallgatók számára meghirdetett páneurópai verseny eredményeként született. A beérkezett csaknem 3500 pályaművet nemzetközi szakértőkből álló zsűri bírálta el. Az első három helyezett nyereménye 6000, 3500 és 2500 euró.

Az "eurolevél", amelyen zöld háttér előtt a levelet formáló EU-csillagok láthatók, egyértelmű jelentéssel bíró szimbólum, amely egyszerre két dolgot idéz fel: a természetet és Európát.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

 

 

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?