Napi átlag 4,5 óra tévézés - Hogyan spórolhatsz rajta?

MTI
2010. június 20. 15:02

A digitális televíziózás segítségével időt spórolhatnak a nézők, ugyanis ha felveszik a műsorokat, akkor dönthetnek úgy is, hogy átpörgetik a reklámokat, és csak a számukra fontos tartalmakat nézik meg - mondta el Fejes Tibor, az Invitel Zrt. lakossági üzletágának igazgatója.

A digitális átállásról részletesen: Digitális átállás - Mit tegyél, hogy ne sötétüljön el a képernyőd?

A felmérések alapján a magyarok átlagosan négy és fél órát töltenek a képernyő előtt naponta. A szolgáltatónak van felelőssége abban, hogy ha az emberek ennyi ideig nézik a televíziót, akkor azt "okosan tegyék" - mondta Fejes Tibor. A digitális televíziózás egyik szolgáltatásával azonban ez az idő jelentősen csökkenne: a csatornák az előírások értelmében 15 percet fordíthatnak óránként reklámok és ajánlók sugárzására, és ha a műsorok rögzítésével, a televízió tudatos használatával ezeket "áttekerjük", több mint egy órával is rövidülhetne a televíziózással töltött idő.

A digitális sugárzás további előnye a gyerekzár funkció, amellyel bizonyos adók és a korhatáros filmek letilthatók, azaz csak egy előzőleg kiválasztott numerikus kóddal lehet megnézni a műsort - mondta el a távközlési cég igazgatója, hozzátéve: ugyancsak vonzó lehetőség, hogy egy időben akár több műsort is fel lehet venni, sőt, sok csatornán 72 órára visszamenőleg visszanézhetők a korábbi műsorok. Ezek a szolgáltatások azonban teljes egészében csak az IPTV technológiával érhetők el.

Fejes Tibor úgy tájékoztatott: a 2012-re tervezett digitális átállás után végleg megszűnik az analóg sugárzás, ez után a legtöbb adót már csak digitálisan lehet majd fogni. A nézők választhatnak, hogy vagy vásárolnak egy dekódert, amely egy kisebb antennával kiegészítve alkalmassá teszi televíziójukat a digitális adás fogására, vagy előfizetnek kábel-, műholdas vagy IPTV szolgáltatásra. Az előbbi esetben egyszeri, jelenleg 15-20 ezer forintos kiadással kell számolni, az utóbbi lehetőségnél pedig havidíjat kell fizetni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

(MTI)

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM