8 °C Budapest

Ilyen drága a Starbucks: 400 alatt nem kapsz semmit!

2010. június 18. 05:20

Szerda óta mindenki előtt nyitva a WestEndben található Starbucks kapuja, amit egyből rajongók tömegei árasztottak el. Különösebb meglepetést persze nem okozott, hiszen az igazán elhivatott Starbucks fanok akár Bécsig is elutaztak egy korty papírpoharas kávéért. Kérdés, hogy meddig tart a lelkesedés, ha a Starbucks élmény beépül a mindennapokba.

 


Nyitási láz

A szerdán reggel nyolckor megnyílt budapesti Starbucks előtt kígyózó sorok alakultak ki, és egész nap kitartott a kávé iránt áhítozók lelkesedése. A kávézólánc hivatalos Facebook oldalán található információk szerint legalább 20 percbe telt, mire sorra került valaki, ezalatt a partnerek - mert, hogy az alkalmazottakat itt így hívják - kávé és sütemény kóstolóval próbálták a várakozást kellemesebbé tenni. Persze akadnak negatív felhangú üzenetek is a rajongói oldalon, többen arra panaszkodtak, hogy az első tíz vendégnek meghirdetett ajándékokat ellenőrizhetetlen módon osztották szét az ott lévők között, sőt, indult már egy anti-Starbucks oldal is, amit a hazai kávézóban csalódott rajongók indítottak - bár lehet, hogy csak az ingyen bögréről és ajándékkuponról lemaradt, egyébként ugyanúgy a sorban toporgók kevesebb, mint száz fős táboráról van szó.

Egy szó, mint száz, újabb taggal bővült a hazai gyorskávézólánc-piac, ezen felbuzdulva össze is gyűjtöttük gyorsan az árakat, hogy megtudjuk, melyik a legdrágább, vagy épp legolcsóbb.

Képzeletbeli kosarunkban - mert, hogy ennyi kávét szívpanaszok nélkül nem tudtunk volna meginni - egy espresso, egy cappucino, egy tejeskávé, vagy hangzatosabb nevén caffé latte, és hogy éhesek se maradjunk, egy muffin kapott helyet, ezeknek az árait hasonlítottuk össze.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A táblázat magáért beszél: aki eddig úgy hitte, hogy a McCafé alacsonyabb árakkal operál versenytársainál, tévedett, ugyanis egyedül az espressojuk olcsóbb a többiekénél, a Coffeeheaven-ben közel másfélszer ennyibe kerül egy csésze kávé.

Caffé Latte esetében igyekeztünk hasonló kiszerelések árait összevetni, ez azonban nem volt tökéletesen kivitelezhető. Ha 300 ml-esre átkalkuláljuk az árakat, a Coffeeheaven tejeskávéja a legdrágább, míg a Coffeshop Company-nél kapjuk a legolsóbb caffé latte-t, míg a Starbucks csak a harmadik legdrágább a mezőnyből.

Cappucino-ból a legolcsóbbat a California Coffee Company-ban kaphatunk, míg muffinért a Coffeshopban kell a legkevesebbet kifizetünk, a legdrágább pedig messze a Starbucks süteménye, több mint 70 százalékos az árkülönbség a két lánc muffinja között.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem