21 °C Budapest

Nyit a Starbucks: részesei lehetünk a különleges "élménynek"!

Pénzcentrum
2010. június 15. 14:02

Ma nyílik az első magyarországi Starbucks kávézó a WestEnd bevásárlóközpontban. A sajtótájékoztatón csak úgy hemzsegtek a kávéra szomjas újságírók, PR-osok és egyéb egybegyűltek, az "elkészült a karamellás frappuccino"-tól alig lehetett hallani a menedzserek szavát. Azért a Bukarest szóra többen felkapták fejüket.

"Nagyra tartjuk Magyarország hosszú múltra visszatekintő, színes kávéházi kultúráját és izgatottan várjuk, hogy a részesei legyünk" - mondta Vladan Armus, a Starbucks közép- és kelet-európai régiójának márkaigazgatója. "Az elmúlt néhány évben a kávéházak visszanyerték korábbi népszerűségüket Magyarországon, ezért örömmel várjuk, hogy megismertessük vásárlóinkkal minőségi kávéinkat és az egyedülálló Starbucks Élményt, amely felpezsdíti és gazdagítja az emberi lelket."Nagyjából ugyanez volt a válasz arra a kérdésre is, hogy miért csak most - két évvel később, mint ahogy azt elemzők várták - nyitják meg az első üzletet. Vladan Armus szerint ugyanis most ért be nagyjából a kávéházi kultúra hazánkban, és bár már jelen van számos egyéb versenytárs kávézólánc - közülük a coffeeheavent emelték ki név szerint - ettől még úgy hiszik, bőven rejlenek üzleti lehetőségek a budapesti, de a vidéki piacon is.

Sokakban talán felmerül a kérdés, hogy miért épp egy bevásárlóközpontot választottak az első hazai Starbucks helyszínéül, és miért nem a sokkal elegánsabb Váci utcát, vagy Andrássy utat. "A WestEnd bevásárlóközpont eleven, lendületet sugárzó hely Budapest szívében, ahol az emberek örömmel vásárolnak és találkoznak egymással", magyarázta Armus. "Úgy véljük, ideális helyszínt nyújt majd az embereknek a "harmadik hely" élményéhez, ahol megpihenhetnek, kikapcsolhatnak és jókat beszélgethetnek barátaikkal egy nagyszerű csésze kávé mellett". Armus elmondta, hogy korábban felmérték a WestEnd közönségét, és tapasztalataik szerint oda nem csak vásárolni járnak az emberek, ráadásul a vasútállomás közelsége, illetve a hétköznap reggel 6 órás nyitás miatt sokan náluk fogyasztják majd el első kávéjukat.

Várható árbevételről, illetve látogatószámról szigorúan nem esett szó az eseményen. Matt Sikes pénzügyekért felelős elnök-helyettes annyit fűzött a kérdéshez, hogy a Starbucks számára az egyéni fogyasztók számítanak, a mostani üzletnyitással az a céljuk, hogy a magyarok is megismerkedhessenek a "Starbucks élménnyel". Terjeszkedésről, további várható üzletnyitásról azonban még ennyit sem lehetett megtudni a tájékoztatón.

A magyarországi nagyközönség előtt ma megnyíló kávézót a Starbucks Coffee International Inc., Starbucks Coffee Company teljes tulajdonú leányvállalatának, valamint az AmRest Coffee Sp. z o.o, az AmRest Holdings S.E. teljes tulajdonú leányvállalatának közös vállalata, az AmRest Kávézó Kft. üzemelteti. A Starbucks 2008 óta működik együtt az AmResttel, közösen nyitottak kávézókat már Csehországban és Lengyelországban is. Jelenleg összesen 16 kávézót működtetnek együtt a három országban.

Mi szem-szájnak ingere

Miután a tegnapi sajtótájékoztatón mindenki végigkóstolhatta akár a teljes kínálatot, holnaptól a nagyközönség is élvezheti majd a Starbucks teljes kínálatát, így a 100% Fair Trade Certified presszókávéból készült forró és hideg italokat, a filteres kávékat, valamint a Tazo teák teljes választékát. A Starbucks emellett 16 féle arabica babkávét is kínál Latin-Amerika, Afrika, Ázsia és Csendes-Óceánia farmjairól.

A Starbucks hagyományos kávéházi termékeket, így süteményeket, muffinokat, fánkokat, szendvicseket és salátákat is kínál majd. A Starbucks Magyarország egyedi, magyar ízlésvilághoz igazított terméke lesz többek között a reform háromszög szendvics, a kolbászos, valamint a Pick szalámis szendvics. A Starbucks Magyarország büszkén kínálja a nagyhírű helyi cukrászda, a Gerbeaud két remekét is: a sajtos pogácsát és a mandulás-nugátos süteményt.

És hogy a lényegről, vagyis a kávéról is szó essen, érdemes tudni, hogy Starbucks alapítói már az első évben megvették saját kávépörkölőjüket Hollandiából, amelyet a Fisherman pályaudvar mellett állítottak fel üzletükben. Mint azt az igazi kávészakértők tudják, a kávé minősége nagyban függ a pörkölési eljárástól. A sötétre pörkölés a Starbucks specialitása, szerintük szerint csakis ez az eljárás hozza ki a kávé igazi ízét. A Starbucks különleges pörkölési eljárásának neve Starbucks Roast, amely minden kávétípusra a legjobb egyedi eljárást írja elő.

A Starbucksban található kávék több kávérégióból származnak: Latin-Amerikából, Afrikából, Ázsiából, de megtalálhatók a multi regionális kávék is kínálatukban, amelyben ötvözik az egyes régiók jellemzőit.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Modern, vagy klasszikus?

A megnyitón a kávézó dizájnjáról is szó esett, amiről Vladan Armus annyit mondott, hogy igyekeztek a modern igényeknek is megfelelni, ugyanakkor a hazai, klasszikus kávéházi hangulatot is megteremteni. Ennek megfelelően az üzlet földszinti részén az egyik falat fával borították be, mintegy rusztikus hangulatot kölcsönözve a saroknak, de a képet megtöri egy függőlegesen végigfutó nyersbeton fal elem. A kávézó alapterülete nem túl nagy, azonban a galéria jelentősen megnöveli a teret, persze a népes újságírótábor még így is alig fért el a pult körül, amíg kávéját várta. Néhány fős társaságok számára ideális a helyszín, azonban nagyobb csoportok már nehezen tudnak egy asztalnál helyet foglalni.


Szerencsére a kávézóba nem csak a bevásárlóközponton keresztül lehet bejutni, hanem a Váci út felől, vagyis kívülről is megközelíthető, így akik nem szeretnének a WestEndben hömpölygő tömeggel találkozni, elkerülhetik ezt.

Szerencsére az itthoni kávézóban is ingyen használhatják majd a vendégek a wifi-t, ami egyáltalán nem triviális

Már Romániában is jelen vannak!

A Starbucks első kávézója az Európa-Közel-Kelet-Afrika régióban 1998-ban, Londonban nyílt meg, azóta lefedték az európai kontinens nagy részét, és a régió összesen 29 országában (Ausztriában, Bahreinben, Belgiumban, Bulgáriában, Cipruson, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Egyiptomban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Jordániában, Kuvaitban, Libanonban, Hollandiában, Ománban, Lengyelországban, Portugáliában, Katarban, az Ír Köztársaságban, Romániában, Oroszországban, Svédországban, Szaúd-Arábiában, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Nagy-Britanniában.) vannak jelen, több, mint 1600 kávézóval.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?