25 °C Budapest

Amiben megelőzzük a franciákat, az osztrákokat és a hollandokat is...

Pénzcentrum
2010. június 15. 09:32

Habár elmarad az ideálisnak tartott félliternyi mennyiségtől a magyarországi alig napi 2 deciliteres, azaz 68,9 liternyi éves tejfogyasztás, hazánk még így is igazi "tejnagyhatalomnak" számít - írja a Napi Gazdaság.

A Tetra Pak Hungária saját statisztikái alapján az egy főre vetített tejfogyasztásunk megelőzi például a sajtjaikról is híres franciákat, az alpesi osztrákokat és a nagy tejtermelők hírében álló hollandokat is.

Földrészek szerint 69,3 liternyi fejenkénti fogyasztással az Egyesült Államok vezet, az európai átlag 65,2 liter. Ázsia és Óceánia népei viszont ennek a mennyiségnek szinte csak harmadát (24,6 liter) veszik magukhoz.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22