15 °C Budapest

Még ma menj vásárolni! Komoly drágulás jöhet!

Pénzcentrum
2010. június 14. 12:02

E héttől megkezdődik a csirke- és a pulykatermékek drágulása a boltokban. Termékenként eltérő mértékű, 3-8 százalékos áremelés várható -értesült az agromonitor.hu.

Bárány László, a piaci szereplőket tömörítő Baromfi Terméktanács (BTT) elnöke a lapnak elmondta: a drágulás hátterében az árfelhajtó hatású nyugat-európai keresletnövekedés áll, amely elapasztotta az itthoni feldolgozóipari készleteket.

A baromfiiparnak sikerül elfogadtatnia áremelési elképzeléseit a kereskedőkkel, ezért e héttől megkezdődik a csirke- és a pulykatermékek drágulás a boltokban.

Problémás élelmiszer a magyar boltokban: ki a felelős? Kattints!

A csirkemellfilé kilogrammonkénti nettó nagykereskedelmi átadási ára 100 forint körüli mértékben emelkedhet, míg a comb kilója 20-30 forinttal lehet drágább. A feldolgozók az áremeléseket eredetileg április-májusra tervezték, de a kereskedők csak most ismerték el törekvéseiket.

További rossz hírek: a gyümölcs sem lesz olcsóbb

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elmúlt hetek csapadékos, árvizes időjárása országszerte hatalmas károkat okozott a zöldség- és gyümölcstermelőknek. Mivel a környező országokban sem jobb a helyzet, így német, osztrák és olasz kereskedők ostromolják a dunántúli ültetvények tulajdonosait, egyre magasabb árat kínálva a termésért.

Megijedtek Orbántól a pálinkások - Kattints!

A termelők az ajánlatokat sem minőségben, sem mennyiségben nem tudják kielégíteni. Az ország egyik legnagyobb eper- és málnatermő vidékén, Somogyban az ültetvények több mind harmada a belvíz, illetve a sok csapadék miatt szinte teljesen kipusztult. Bizonytalan terméskilátásokról és emelkedő árakról számoltak be a napokban a kisalföldi, zalaegerszegi és nagyatádi feldolgozóüzemek is.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?