24 °C Budapest

Még ma menj vásárolni! Komoly drágulás jöhet!

Pénzcentrum
2010. június 14. 12:02

E héttől megkezdődik a csirke- és a pulykatermékek drágulása a boltokban. Termékenként eltérő mértékű, 3-8 százalékos áremelés várható -értesült az agromonitor.hu.

Bárány László, a piaci szereplőket tömörítő Baromfi Terméktanács (BTT) elnöke a lapnak elmondta: a drágulás hátterében az árfelhajtó hatású nyugat-európai keresletnövekedés áll, amely elapasztotta az itthoni feldolgozóipari készleteket.

A baromfiiparnak sikerül elfogadtatnia áremelési elképzeléseit a kereskedőkkel, ezért e héttől megkezdődik a csirke- és a pulykatermékek drágulás a boltokban.

Problémás élelmiszer a magyar boltokban: ki a felelős? Kattints!

A csirkemellfilé kilogrammonkénti nettó nagykereskedelmi átadási ára 100 forint körüli mértékben emelkedhet, míg a comb kilója 20-30 forinttal lehet drágább. A feldolgozók az áremeléseket eredetileg április-májusra tervezték, de a kereskedők csak most ismerték el törekvéseiket.

További rossz hírek: a gyümölcs sem lesz olcsóbb

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az elmúlt hetek csapadékos, árvizes időjárása országszerte hatalmas károkat okozott a zöldség- és gyümölcstermelőknek. Mivel a környező országokban sem jobb a helyzet, így német, osztrák és olasz kereskedők ostromolják a dunántúli ültetvények tulajdonosait, egyre magasabb árat kínálva a termésért.

Megijedtek Orbántól a pálinkások - Kattints!

A termelők az ajánlatokat sem minőségben, sem mennyiségben nem tudják kielégíteni. Az ország egyik legnagyobb eper- és málnatermő vidékén, Somogyban az ültetvények több mind harmada a belvíz, illetve a sok csapadék miatt szinte teljesen kipusztult. Bizonytalan terméskilátásokról és emelkedő árakról számoltak be a napokban a kisalföldi, zalaegerszegi és nagyatádi feldolgozóüzemek is.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM