14 °C Budapest

Nagy húsvéti kölniteszt: van, amitől nem bűzlik a lakás!

2010. április 3. 11:02

Lila öltöny, fehér zokni, makkos cipő, pacsuli-illat: a húsvéthétfő sokak számára erről szól. És talán az sem véletlen, hogy a lányok/asszonyok egyre kevésbé örülnek annak, ha megöntözik őket. A Pénzcentrum tesztjeazonban bebizonyítja, hogy igenis létezik vállalható illatú kölni!

Tíz kollégánkat kértük meg, teszteljék az általunk vásárolt kölniket. Az eredmény -valljuk be- nem volt túlságosan meglepő: a szerkesztőség még órákkal a próbafújások után is bűzlött (bocsánat: illatozott) az olcsó pacsuliktól, munkatársaink pedig igencsak szédelegve álltak fel az asztaltól. Értékelniük kellett a külsőt, az illatot és az összhatást is, kategóriánként 1-10 pontig (a 10-es volt a legjobb).



A tíz tesztelt kölnit a budai Flórián-tér környékén szereztük be. Négyet a Match-ban vásároltunk, darabját 29(!)forintért, hatot pedig az aluljáró 100 forintos boltjainak kínálatából választottunk, áruk 180 és 250 forint között mozgott.

Az abszolút győztes 124 ponttal (a maximálisan adható 300-ból) a "Charlotte Húsvéti Locsoló" elnevezésű termék lett, amit a Flórián-téri aluljáróban vásároltunk. A kimondottan édeskés, kókuszra emlékeztető kölni egyeseknek még kimondottan tetszett is, vagy legalábbis ez volt a legkevésbé elviselhetetlen. A külalak sem hétköznapi, hiszen a műanyag tartály egy sárga filctollat mintáz. (Egyes vélemények szerint lila, vagy zöld zakónkhoz kimondottan passzolhat). A terméket 200 forintért vásároltuk, gratulálunk a szigetszentmiklósi gyártónak.

 

Az abszolút győztes (igen, ez egy kölni)


Második és harmadik helyezett lett a két különböző színű (kék és fehér) spanyol gyártmányú "S'nonas Vap. Deo" nevű termék, amely -a címke szerint- márkás parfümillat utánzat, negyedikként pedig egy név és címke nélküli, zöld kupakos kölni végzett, amit szintén az aluljáró egyik kisboltjában vásároltunk. Itt hívjuk fel olvasóink figyelmét, hogy még kölniből se vegyenek jelöletlen, címke nélküli terméket, hiszen -mivel tartalma gyakorlatilag ismeretlen- az akár komoly veszélyforrást is jelenthet.


Meglehetősen leszerepelt a Match-ban vásárolt, a dabasi Chämitat Kft. által gyártott "Pumpás kölni" elnevezésű illatszer, viszont 29 forintos darabonkénti árával vitathatatlanul ez a család egyértelműen hozza az ár-érték toplista első négy helyét (azaz mindegy, ha büdös, legalább olcsó).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Top 3 külalak:

A külső talán nem olyan fontos egy kölni esetében, hiszen egyik üvegcse olyan, mint a másik. Ami -esetleg- különbséget jelenthet, az a szórófej anyaga: tesztelőink inkább azokat részesítették előnyben, amelyeknek nem műanyag, hanem fém(jellegű) szórófejük van. A sorrend egyébként megegyezik az összesítettel. Külalakban egyébként egyfajta egzotikumot jelenthetnek az általunk talált filctoll-alakú termékek, de (sajnos) a gyártók fantáziája nem ismer határokat.

TOP 3 illat:


Illatban sem győzhetett más, mint kedvenc filctoll alakú Charlotte-unk. Kissé édeskés, kissé kókuszos, bár a gyártók ajánlásának -miszerint használatát nem csak az ünnepek idejére ajánlják- valószínűleg kevesen tesznek eleget. Az összesített második és harmadik helyezettje ebben a kategóriában is a dobogóra került.

Holnap bemutatjuk a Pénzcentrum kedvenc locsolóverseit: Oszkó, OTP, hitel és deviza is a versek témái között!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem