7 °C Budapest

Szavazz a legújabb egységes európai jelképre! (képpel)

Pénzcentrum
2009. december 7. 16:32

Az EU jövőbeni arculatának egy kis darabkájáról szavazhat az, aki veszi a fáradságot, és elektronikusan leadja a voksát a neki tetsző új uniós biogazdálkodási logóra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága arra kéri fel az európai polgárokat, hogy vegyenek részt az EU-s ökológiai logó kiválasztására irányuló szavazásban, amely a mai napon nyílik meg, és a kiválasztási folyamat utolsó szakaszát jelenti.

A szavazásban erre az  internetes oldalra belépve lehet részt venni, és január 31-ig lehet voksolni a versenyben maradt három logó valamelyikére. Az új logó bevezetésének célja a fogyasztóvédelem növelése és a biogazdálkodásból származó termékek népszerűsítése. Az új logó használata - a jelenleg használatoséval ellentétben - kötelező lesz minden, a 27 tagállam valamelyikéből származó, a címkézési szabványoknak megfelelő előrecsomagolt bioterméken.

A három döntős biologó - Ha egyik sem tetszik, kattints egy jobb hírért a főoldalra


"Az internetes szavazás révén az Európai Bizottság azt szeretné elérni, hogy az új logó a lehető legtöbb ember tetszését elnyerje. A nyílt kiválasztási folyamat ugyanakkor azon általános cél eléréshez is hozzájárul, hogy felhívjuk a figyelmet a biogazdálkodási ágazat fontosságára" - mondta Mariann Fischer Boel, mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos.

Az új logó az EU termékeit mind az Unión belül, mind azon kívül képviselni fogja. Fontos, hogy könnyen megjegyezhető, és szavak vagy betűk feltüntetése nélkül is köthető legyen az EU-hoz és a biogazdálkodáshoz.

Az Európai Bizottság e kihívást jelentő feladat megoldása érdekében indította útjára az ökológiai logó megalkotására irányuló versenyt, amelyben európai formatervező és képzőművészet szakos hallgatók vettek részt 2009 áprilisa és júniusa között. Összesen 3422 fiatal tervező nyújtotta be innovatív pályázatát. A beadási határidő után nemzetközi szakemberekből álló zsűri választotta ki azt a három logót, amely a kiválasztási folyamat következő szakaszába jutott, most az uniós polgárokon a sor, hogy döntsenek a három döntős között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?