Szavazz a legújabb egységes európai jelképre! (képpel)

Pénzcentrum
2009. december 7. 16:32

Az EU jövőbeni arculatának egy kis darabkájáról szavazhat az, aki veszi a fáradságot, és elektronikusan leadja a voksát a neki tetsző új uniós biogazdálkodási logóra.

A Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága arra kéri fel az európai polgárokat, hogy vegyenek részt az EU-s ökológiai logó kiválasztására irányuló szavazásban, amely a mai napon nyílik meg, és a kiválasztási folyamat utolsó szakaszát jelenti.

A szavazásban erre az  internetes oldalra belépve lehet részt venni, és január 31-ig lehet voksolni a versenyben maradt három logó valamelyikére. Az új logó bevezetésének célja a fogyasztóvédelem növelése és a biogazdálkodásból származó termékek népszerűsítése. Az új logó használata - a jelenleg használatoséval ellentétben - kötelező lesz minden, a 27 tagállam valamelyikéből származó, a címkézési szabványoknak megfelelő előrecsomagolt bioterméken.

A három döntős biologó - Ha egyik sem tetszik, kattints egy jobb hírért a főoldalra


"Az internetes szavazás révén az Európai Bizottság azt szeretné elérni, hogy az új logó a lehető legtöbb ember tetszését elnyerje. A nyílt kiválasztási folyamat ugyanakkor azon általános cél eléréshez is hozzájárul, hogy felhívjuk a figyelmet a biogazdálkodási ágazat fontosságára" - mondta Mariann Fischer Boel, mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos.

Az új logó az EU termékeit mind az Unión belül, mind azon kívül képviselni fogja. Fontos, hogy könnyen megjegyezhető, és szavak vagy betűk feltüntetése nélkül is köthető legyen az EU-hoz és a biogazdálkodáshoz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Európai Bizottság e kihívást jelentő feladat megoldása érdekében indította útjára az ökológiai logó megalkotására irányuló versenyt, amelyben európai formatervező és képzőművészet szakos hallgatók vettek részt 2009 áprilisa és júniusa között. Összesen 3422 fiatal tervező nyújtotta be innovatív pályázatát. A beadási határidő után nemzetközi szakemberekből álló zsűri választotta ki azt a három logót, amely a kiválasztási folyamat következő szakaszába jutott, most az uniós polgárokon a sor, hogy döntsenek a három döntős között.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm