Egyre jobban odafigyelnek a magyar gyártók/termelők a húsipari készítmények biztonságos előállítására, de a hatóságok ma induló akciójukban szigorúan ellenőrzik a húskésztményeket is -hangzott el a Magyar Húsiparosok Szövetségének mai sajtótájékoztatóján.
Dr. Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára elmondta: a hatóságok a tavalyi évben 65 ezernél több rutinszerű ellenőrzést végeztek a teljes élelmiszerláncot illetően (a húsüzemekben ez a szám meghaladta a 400-at), de tapasztalatai szerint egyre nagyobb rend, és a biztonsági előírások szigorúbb betartása mutatkozik ezen a területen. A húsüzemeknél 9 esetben történt bírság kiszabása, 2 üzem működését pedig felfüggesztették.
Idén is lesz húsvét előtti célvizsgálat: a ma induló átfogó ellenőrzésbe az adóhatóság, a munkaügyi szervek is bekapcsolódnak. Az élelmiszer-ellenőrző hatóságok a sonkát, a tojást és az édesipari termékeket kiemelten vizsgálják..
Kozák Ákos, a GfK Hungária igazgatója a húságazat kutatási eredményeket ismertetve elmondta: a kolbász, a felvágott, a szalonna és a virsli a legnépszerűbb hústermék a magyar piacon, de a krinolin és az érlelt sonka is kedvelt a magyar vásárlók körében. Az általában olcsóbb terméknek tekintett parizerből 7 százalékkal többet adtak el tavaly, mint 2008-ban.
Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének társadalmi elnöke a tavalyi év pozitívumaként értékelte, hogy megállt a sertésállomány csökkenése -erre évek óta nem volt példa. Az elnök szerint a magas alapanyag-ár azonban komolyan megnehezíti a magyar gyártók helyzetét, ez az egyik oka annak, hogy az ágazat egésze 2009-ben is veszteséges volt.
A Húsiparosok Szövetsége azt tanácsolja, olyan gyártótól vásároljunk húsvéti sonkát, akiben eddig nem csalódtunk. Ne vegyünk címke nélküli terméket, és legyünk tisztában azzal, hogy a 600 forintos sonkaszerűség messze nem éri, nem érheti el a drágább termékek minőségét.
Nagyon fájni fog, ha egyszer ki kell józanodni az árrésstopból: érik a katasztrófa a hazai boltokban
Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer ügyvezetője szerint az árrésstop miatt elmaradtak az indokolt áremelések, miközben a költségek érdemben nőttek.
-
Karácsonyi bevásárlás: miért éri meg a Lidl mellett dönteni az ünnepek előtt?
Az ünnepi készülődés mindenkitől sok energiát és alapos tervezést igényel, ezért a Lidl célja, hogy az idei karácsonyi bevásárlást a vásárlók egyszerűen és egy helyen intézhessék.
-
Közeledik a síszezon, féláron is elérhető a Gránit Bank Platinum kártya: 50 milliós, síelésre is érvényes utasbiztosítás jár hozzá
Európa sípályáin nagyjából minden tizedik síelő szenved kisebb-nagyobb balesetet egy-egy szezonban.
-
Ez a cég ott lát lehetőséget, ahonnan más menekül: bevásárolták magukat egy borsodi zsákfalu baromfifeldolgozójába
A Pi-Pi Kft. a Demján Sándor Tőkeprogram segítségével korszerűsíti az üzemet.
-
Elektromos 4x4 városban, országúton, terepen: hol jön ki az előnye?
Mit is nyújt a négykerék-hajtás a mindennapokban az autósok számára?
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Gesztenye-feldolgozó, pizzéria, repülőgyár, fémipari vállalat - négy cég, négy iparág és azonos kihívások (x)
Az E.ON sikeres hazai kkv-kal közös együttműködésben mutatja be, hogyan tud segíteni egy energiaszolgáltató a cégek versenyképességében.








