17 °C Budapest

Címke: földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium (20 cikk)

Pénzcentrum | 2010. május 14. 11:02

Új kistermelői rendelet: a disznóvágás sem a régi!

Könnyíti a helyi élelmiszerek piacra jutási esélyeit a május 15-én hatályba lépő kistermelői rendelet, amely rendkívül fontos tartalmi és mennyiségi változásokat is tartalmaz. Ezeknek köszönhetően fellendülhet a vidéki gazdaság és enyhülhet a válság okozta munkanélküliség. A házi disznóölés termékei viszont továbbra sem értékesíthetőek a falusi vendéglátók részéről sem.

Orosz Márton | 2010. március 16. 11:47

Ma indulnak a húsvéti ellenőrzések: erre figyel a hatóság

Egyre jobban odafigyelnek a magyar gyártók/termelők a húsipari készítmények biztonságos előállítására, de a hatóságok ma induló átfogó akciójukban szigorúan ellenőrzik a húskésztményeket is -hangzott el a Magyar Húsiparosok Szövetségének mai sajtótájékoztatóján.

Pénzcentrum | 2009. október 9. 09:17

Túlságosan könnyű lett a boltnyitás

A múlt héten életbe lépett kereskedelmi törvény nyomán jóval egyszerűbbé vált az üzletnyitás, azonban elképzelhető, hogy ez csak átmeneti állapot. A jogalkotók bizonyos élelmiszereknél előzetes engedélyhez kötnék az értékesítést -írja a Népszabadság.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 18. 09:17

Brüsszelben nem ismerik az őstermelőket

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szigorítja az őstermelők által közölt termelési adatok ellenőrzését, a korábban tervezett elektronikus "gazdaigazolvány" bevezetése azonban elmarad.

Pénzcentrum | 2009. július 1. 09:47

Kedvezményes hitelgaranciát kapnak az agrárvállalkozások

Megjelent a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete, amely lehetővé teszi, hogy garantőr intézmények az EU által jóváhagyott csoportmentesség alapján kedvezményes készfizető kezességvállalással segítsék az agrárvállalkozásokat. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-nél már felkészültek a kérelmek befogadására.

Pénzcentrum | 2009. április 29. 05:40

A leghülyébb BIO-termékek: "Lófingató" pálinka és kecsketej szappan

Manapság már alig találni olyan terméket, amiből nincs bio változat. Ha elfogadjuk, hogy a legszigorúbb előírásokat betartva készítik őket, néhány termék mellett akkor sem mehetünk el szó nélkül. Íme, a legviccesebb bio készítmények!

Pénzcentrum | 2009. április 1. 12:44

Sonka, tojás, csokinyuszi: mire figyeljünk húsvétkor?

A húsvét közeledtével megnövekedett hatósági ellenőrzésekre hívta fel a figyelmet Süth Miklós, a Földművelésügyi Minisztérium szakállamtitkára. A húsipari szövetség sajtótájékoztatóján az is elhangzott: a húsvéti költekezésből a feketegazdaság is kivenné a részét.

Pénzcentrum | 2009. március 18. 12:30

Madridban is ízlik a magyar konyha

Március 16-án, a magyar nemzeti ünnephez kapcsolódóan Magyar Gasztronómiai Hét vette kezdetét Madridban. A Gasztronómiai Hetet Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára nyitotta meg. A rendezvénysorozat, amelyet kulturális és turisztikai promóciós események színesítenek, egészen március 22-ig várja az érdeklődőket.

Pénzcentrum | 2009. március 5. 17:10

Jövőre jön az internetes földhivatal

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a Digitális Földhivatal koncepció első lépéseként 2010 szeptemberéig megvalósulhat a földhivatali adatok nonstop elérhetősége az interneten keresztül.

Pénzcentrum | 2009. március 3. 17:00

35 milliárdnyi fejlesztési igény érkezett a minisztériumba!

Kiemelt célként jelölte meg a falusi turizmus fejlesztését Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára azon a rendezvényen, amelyet az Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-Falusi Ernyőhálózat működésének megkezdése alkalmából tartottak a fővárosban.

Pénzcentrum | 2008. november 21. 10:00

A Tesco és a Penny Market előtt demonstrálnak

A Tesco gyáli és a Penny Market alsónémedi raktárbázisa előtt félpályás útlezárással demonstrálnak ma az állattartó vállalkozások. A szervezők szerint a megmozdulások akár jövő péntekig is eltarthatnak, ha az érdekképviseletek és a nagy üzletláncok nem tudnak megállapodni a szektor pozícióinak javításáról.

Pénzcentrum | 2008. november 19. 09:00

Mit eszünk a válságban? Tényleg nézzük a logót?

47 termék után 16 cég vehette át tegnap a Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegyet, így jelenleg mintegy 80 gyártó csaknem 350 terméke viselheti a csomagoláson a megkülönböztető logót.

Pénzcentrum | 2008. október 3. 12:00

Mitől hungarikum a hungarikum? Eddig honatyáink sem tudták...

A hungarikum szó hallatán elsősorban mindenkinek a hasa jut eszébe, vagyis néhány olyan speciálisan hazánkra jellemző élelmiszeripari termék, - például a kalocsai paprika, a makói vöröshagyma, a szegedi téliszalámi de sokaknak talán már a túró rudi is ebbe a körbe tartozik - melyeknek hagyománya van, és magas minőséget is képviselnek. De mitől lesz valamiből hungarikum, és miért jó ez egyáltalán?

Pénzcentrum | 2008. július 3. 05:40

Robbanás előtt a pénzbomba júliusban is

Egész évben folyamatosan nyílnak, zárnak a pályázati lehetőségek, melyekről a Pénzcentrum is tájékoztatja olvasóit. Nézzük, mire érdemes az év hetedik hónapjában figyelni!

Pénzcentrum | 2008. június 27. 14:07

85 milliós kölcsön a Hollóházinak

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) szerdai ülésén összesen 38 napirendi pontot tárgyalt. Többek között intézkedett a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt.-nek nyújtandó 85 millió Ft tulajdonosi kölcsönről a Kormány határozata alapján, jóváhagyta a felsőoktatási intézmények specialitásainak megfelelő vagyonkezelési szerződés-tervezetet, és döntött a taszári volt katonai repülőtér hasznosításáról.

Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem