17 °C Budapest

Lebuktak a 100 forintos boltok: 150(!) milliós parfümmutyi

MTI
2010. március 9. 14:32

Százötven millió forintot ér az a parfümkészlet, amelyet vámosok foglaltak le egy kozmetikai cég feljelentése után Miskolcon.

Ritó Zsolt, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának parancsnokhelyettese keddi miskolci sajtótájékoztatóján elmondta, hogy áru hamis megjelölésének bűntette miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy kozmetikai cég munkatársai ugyanis az utóbbi időben több alkalommal, több helyen találtak olyan parfümöt kisboltokban, amelyet nem a társaság hozott forgalomba - számolt be az ügyről Ritó Zsolt. A társaság - mivel ennek a terméknek a kizárólagos forgalmazója - feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A pénzügyőrök ezután Miskolc nyolc pontján, úgynevezett 100 forintos boltokban tartottak házkutatást, és csaknem ezer, a kozmetikai társaság által forgalmazott parfümöt foglaltak le. A termékek egy szadai cég telephelyéről származnak.

A parancsnokhelyettes elmondta: a cég telephelyén 13 raklapnyi, csaknem 19 ezer parfümöt találtak, a terméket a társaság egy veszprémi cégtől szerezte be. Az időközben felszámolásra jutó veszprémiek parfümje eredeti volt ugyan, de a védjegyoltalom miatt csak az anyacég forgalmazhatta volna.

A mintegy 150 millió forint értékű árut a vámosok lefoglalták.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?