Lebuktak a 100 forintos boltok: 150(!) milliós parfümmutyi

MTI
2010. március 9. 14:32

Százötven millió forintot ér az a parfümkészlet, amelyet vámosok foglaltak le egy kozmetikai cég feljelentése után Miskolcon.

Ritó Zsolt, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának parancsnokhelyettese keddi miskolci sajtótájékoztatóján elmondta, hogy áru hamis megjelölésének bűntette miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy kozmetikai cég munkatársai ugyanis az utóbbi időben több alkalommal, több helyen találtak olyan parfümöt kisboltokban, amelyet nem a társaság hozott forgalomba - számolt be az ügyről Ritó Zsolt. A társaság - mivel ennek a terméknek a kizárólagos forgalmazója - feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A pénzügyőrök ezután Miskolc nyolc pontján, úgynevezett 100 forintos boltokban tartottak házkutatást, és csaknem ezer, a kozmetikai társaság által forgalmazott parfümöt foglaltak le. A termékek egy szadai cég telephelyéről származnak.

A parancsnokhelyettes elmondta: a cég telephelyén 13 raklapnyi, csaknem 19 ezer parfümöt találtak, a terméket a társaság egy veszprémi cégtől szerezte be. Az időközben felszámolásra jutó veszprémiek parfümje eredeti volt ugyan, de a védjegyoltalom miatt csak az anyacég forgalmazhatta volna.

A mintegy 150 millió forint értékű árut a vámosok lefoglalták.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25