7 °C Budapest

Mire a legbüszkébb a VPOP 2009-ben?

2009. december 28. 12:02

Vidám egyveleget tett közzé a Vám- és Pénzügyőrség az idei év legnagyobb fogásaiból, a büszkeségre leginkább okot adó eredményeiből. Íme.

A testület hatáskörébe tartozó bűncselekmények közül a legjelentősebb cigaretta-felderítés december közepén Röszkén történt. Egy ukrán kamionból - kiwi közé elrejtve - 37 ezer karton adójegy nélküli cigaretta került elő, amelynek értéke elérte a 245 millió forintot.

Kábítószer tekintetében áprilisban Nagylakon 25 kg, 350 millió forint értékű heroin került elő egy Hollandiába tartó sajtszállítmányból. Októberben a Ferihegyi repülőtéren találtak munkatársaink - három brazil utas sportcipő-talpbetétjében és alsónadrágjában - 3,5 kg kokaint, amelynek értéke 100 millió forint volt.

Június folyamán Rédics térségében egy Csehországba tartó kamionból közel 60 ezer darab hamisított karórát, táskát és fejpántot foglalt le a vámhatóság mintegy 565 millió forint értékben. Nagylakon 40 ezer darab, 220 millió forintot érő hamis parfüm - Hugo Boss, Christian Dior, Armani, Versace, stb. - került elő egy Németországba tartó, textileket szállító holland tehergépkocsiból.

Szeptemberben Nagylakon bukkantak a pénzügyőrök egy olasz személyautó utánfutójában közel 900 db, 45 millió forint eszmei értékű fürjtetemre.

Szintén Nagylakon kapcsoltak le munkatársaink egy postacsomagokat szállító futárautót, amelyben 2000 db tabletta és mintegy 34 ezer db ampulla teljesítményfokozó szer (Nandrolone, Decanoate, Winstrol, stb.) lapult a csomagok között.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hercegszántón II. világháború korabeli, több százezer forint eszmei értéket képviselő relikviákat (bajonetteket, töltőtollakat, képeslapokat, ezüst ékszereket, karórát) találtak a pénzügyőrök.

November folyamán Simontornyán felrobbant egy pálinkafőző készülék, amelyen éppen illegálisan állítottak elő pálinkát. A Vám- és Pénzügyőrség ebben az évben már 125 darab tiltott pálinkafőző berendezést foglalt le.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm