1 °C Budapest

A Tesco és a pécsi szál: százmilliókat bukhatott volna a multi

Pénzcentrum
2010. március 5. 16:58

Hamis fizetési meghagyással próbált 375 millió forinthoz jutni a Tescótól egy pécsi vállalkozó. Az ügyletet intéző takarékszövetkezet alkalmazottainak azonban gyanús lett a megbízás, ezért értesítették a rendőrséget - értesült a HavariaPress.

Az eset tavaly tavasszal történt az eset, amikor a 43 éves vállalkozó, aki egy tüzéptelepet működtető cégnek volt az ügyvezetője, az eddig tisztázatlan körülmények között birtokába jutott hamis fizetési meghagyást érvényesíteni próbálta a Tesco-Globál Áruházak Zrt.-vel szemben.

Az egyik somogyi takarékszövetkezet kaposvári fiókjában kötött pénzforgalmi bankszámlaszerződést cége részére. Pár nap múlva újra megjelent a pénzintézetben, s benyújtotta a hamis fizetési meghagyást. A takarékszövetkezet alkalmazottai azonban gyanút fogtak, s értesítették az esetről a rendőrséget, még mielőtt megterhelték volna az áruházlánc számláját.

A nyomozás során kiderült, hogy a Tescónak semmilyen tartozása nem volt a vállalkozó cégével szemben, egyáltalán nem is voltak üzleti kapcsolatban. Az ügyben a napokban emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség, a férfit különösen nagy kárt okozó csalás kísérletével és közokirat-hamisítással vádolják.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm