Kiderült: ez a gagyi Nike cipők sorsa

Pénzcentrum
2010. február 2. 13:03

Az államügyész, továbbá az eredeti jogtulajdonos Nike jóváhagyásával hamarosan a haiti földrengés áldozatai kapják meg azt a több mint ezer pár hamisított márkajelzésű sportcipőt, amelyeket közel másfél évvel ezelőtt foglaltak le Floridában -írja a hamisitasellen.hu.

A korábban védjegyjogi jogsértés miatt lefoglalt lábbelik formájában hamarosan újabb segítséget kapnak a haiti földrengés áldozatai. A kérdéses több mint ezer pár, hamis Nike márkajelzésű sportcipőt tizenhat hónappal ezelőtt kobozták el a hatóságok a floridai Fort Myers városában.

A floridai ügyészség a napokban jogsértő voltuk okán elutasította a lábbeliket értékesítő kereskedő azon kérését, hogy visszakaphassa a lefoglalt termékeket, de megsemmisítésük helyett inkább ezek jótékony célú felhasználásáról döntött. A hatóság az amerikai jogszabályok értelmében az eredeti jogtulajdonos Nike jóváhagyását is kikérte az adományozáshoz, amelyet a cég az adományozottakra való tekintettel, készséggel - és gyorsan - meg is adott.

A cipőket a Hope for Haiti elnevezésű, szintén floridai jótékonysági szervezet kapja meg, amely átvételüket követően mihamarabb eljuttatja a január közepén 7-es erősségű földrengés által sújtott ország rászorulóinak. A hamisítványok összértéke megközelíti a 120 ezer dollárt, de a karitatív szervezet szerint a segítség gyakorlatilag felbecsülhetetlen értékű az áldozatok számára.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?