18 °C Budapest

Lopott bankkártyákkal jutottak készpénzhez, felismeri őket?

2010. január 28. 15:32

A BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitánysága készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel (bankkártyával) való visszaélés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Az alábbi képeken látható férfiak másoktól eltulajdonított bankkártyákkal próbáltak meg készpénzhez jutni.

Az egyre szaporodó bankkártyával való visszaélések kapcsán néhány jótanács:

- azonnal hívjuk a számlavezetőnket és tiltassuk le a kártyánkat, ha elveszítettük, vagy ellopták tőlünk,
- a bankkártyával a kártya fizikai birtoklás és a PIN-kód ismerete nélkül is vissza lehet élni (ha egy korábbi internetes vásárlás adatai illetéktelen kezekbe kerültek, vagy egy kártyás fizetésnél a leolvasóba adatlopó eszközt tettek),
- bankkártyánk adatainkat kezeljük elővigyázatosan, a PIN-kódot tartsuk külön a kártyától.

Kártyás csalók tartják rettegésben a bankokat: a K&H és az OTP fejezte csak be a chipmigrációt

Az MNB adatai szerint 2008-ban 390 millió Ft értékben követtek el bankkártyás visszaéléseket (hamisított, vagy lopott bankkártyákkal történő készpénz felvét, vásárlás, fizetés). A rendőrség előzetes adatai szerint a visszaélések értéke 2009-re megközelítette a félmilliárd forintot.

Képek a csalókról:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A jelenleg a rendőrség rendelkezésre álló adatok szerint 2009. augusztus 12-én az alábbi képen látható férfi más bankkártyájának felhasználásával jogosulatlan tranzakciókat hajtott végre, amellyel kárt okozott a kártya tulajdonosának.

A rendőrség tájékoztatása szerint az alábbi képen található ismeretlen elkövető 2009. szeptember 19-én 20 óra 4 perc és 20 óra 44 perc közötti időben összesen 6 alkalommal valamikor sikeresen, valamikor sikertelenül készpénzfelvételi tranzakciókat hajtott végre egy korábban eltulajdonított bankkártyával.

A VI. kerületi kapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfiak valamelyikét felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 461-81-41/117 (46-117), illetve a 461-8141/127 (46-127) telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?